Kartoffelsuppe med porrer
45 min

Kartoffelsuppe med porrer

Hurtigt lavet suppe serveret med ostegratineret pitabrød. God opskrift til børn der har maddage.
Fryseegnet
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelsuppe med porrer

Hurtigt lavet suppe serveret med ostegratineret pitabrød. God opskrift til børn der har maddage.

Antal portioner
  • 3 porrer (ca. 500 g)
  • 25 g smør
  • 750 g melede kartofler i mindre stykker
  • 1½ liter grøntsagsbouillon
  • 4 dl mælk
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Ostebrød

Fremgangsmåde:

Rens og skyl porrerne godt. Hak lidt af de grønne toppe fint til fyld i suppen (ca. 2 dl ). Skær resten af porrerne i mindre stykker. Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kartofler og porrestykker i ca. 3 min. Tilsæt bouillon og kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 20 min. eller til grøntsagerne er møre. Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 5 sek. Hæld suppen tilbage i gryden. Rør mælk, salt og peber i og varm suppen igennem. Tilsæt den hakkede porretop og smag til.

Ostebrød

Flæk pitabrødene og fordel osten på de 8 halve brød. Gratiner brødene midt i ovnen.

Gratinering

Ca. 7 min. ved 250° - traditionel ovn.

Tips

Suppen kan fryses - optø i køleskabet.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,1 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 27 %
Print