Kartoffelsuppe med porrer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

45 min

Hurtigt lavet suppe serveret med ostegratineret pitabrød. God opskrift til børn der har maddage.

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 porrer (ca. 500 g)
  • 25 g smør
  • 750 g melede kartofler i mindre stykker
  • 1½ liter grøntsagsbouillon
  • 4 dl mælk
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Ostebrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens og skyl porrerne godt. Hak lidt af de grønne toppe fint til fyld i suppen (ca. 2 dl ). Skær resten af porrerne i mindre stykker. Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kartofler og porrestykker i ca. 3 min. Tilsæt bouillon og kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 20 min. eller til grøntsagerne er møre. Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 5 sek. Hæld suppen tilbage i gryden. Rør mælk, salt og peber i og varm suppen igennem. Tilsæt den hakkede porretop og smag til.

Ostebrød

Flæk pitabrødene og fordel osten på de 8 halve brød. Gratiner brødene midt i ovnen.

Gratinering

Ca. 7 min. ved 250° - traditionel ovn.

Frysetips

Suppen kan fryses - optø i køleskabet.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,1 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 27 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: