Kartofler med oksekød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

45 min

En gryderet med masser af smag - serveres med rugbrød og syltede rødbeder.

Ingredienser

Antal portioner

  • 6 porrer
  • 25 g smør
  • 500 g wokstrimler af okseklump
  • 1 kg melede kartofler i grove tern
  • 4 store fed hvidløg i skiver
  • 6 dl vand
  • 10 sorte peberkorn
  • 2 tsk groft salt

Tilbehør

  • 200 g groft rugbrød
  • 50 g koldt smør
  • syltet rødbede

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær roden af porrerne og fjern de yderste, grove blade. Skær den hvide del af porrerne i ca. 3 cm stykker og den grønne porretop i tynde ringe. Skyl porrerne godt. Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødet i ca. 3 min. Tilsæt kartofler, hvidløg, det hvide fra porrerne, vand, peberkorn og salt. Kog retten ved jævn varme og under låg i ca. 20 min. eller til kød og kartofler er møre - rør af og til. Tilsæt porretop og kog i ca. 1 min. - rør rigtig godt, så kartoflerne jævner. Smag til.

Tip

Tilsæt lidt ekstra vand hvis retten bliver for tyk.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 13040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 53,2 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 27 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: