Kartofler med oksekød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

45 min

En gryderet med masser af smag - serveres med rugbrød og syltede rødbeder.

Ingredienser

Antal portioner
  • 6 porrer
  • 25 g smør
  • 500 g wokstrimler af okseklump
  • 1 kg melede kartofler i grove tern
  • 4 store fed hvidløg i skiver
  • 6 dl vand
  • 10 sorte peberkorn
  • 2 tsk groft salt

Tilbehør

  • 200 g groft rugbrød
  • 50 g koldt smør
  • syltede rødbeder

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær roden af porrerne og fjern de yderste, grove blade. Skær den hvide del af porrerne i ca. 3 cm stykker og den grønne porretop i tynde ringe. Skyl porrerne godt. Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødet i ca. 3 min. Tilsæt kartofler, hvidløg, det hvide fra porrerne, vand, peberkorn og salt. Kog retten ved jævn varme og under låg i ca. 20 min. eller til kød og kartofler er møre - rør af og til. Tilsæt porretop og kog i ca. 1 min. - rør rigtig godt, så kartoflerne jævner. Smag til.

Tip

Tilsæt lidt ekstra vand hvis retten bliver for tyk.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 53,2 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 27 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: