Kartofler med oksekød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

45 min

En gryderet med masser af smag - serveres med rugbrød og syltede rødbeder.

Ingredienser

Antal portioner

  • 6 porrer
  • 25 g smør
  • 500 g wokstrimler af okseklump
  • 1 kg melede kartofler i grove tern
  • 4 store fed hvidløg i skiver
  • 6 dl vand
  • 10 sorte peberkorn
  • 2 tsk groft salt

Tilbehør

  • 200 g groft rugbrød
  • 50 g koldt smør
  • syltet rødbede

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær roden af porrerne og fjern de yderste, grove blade. Skær den hvide del af porrerne i ca. 3 cm stykker og den grønne porretop i tynde ringe. Skyl porrerne godt. Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødet i ca. 3 min. Tilsæt kartofler, hvidløg, det hvide fra porrerne, vand, peberkorn og salt. Kog retten ved jævn varme og under låg i ca. 20 min. eller til kød og kartofler er møre - rør af og til. Tilsæt porretop og kog i ca. 1 min. - rør rigtig godt, så kartoflerne jævner. Smag til.

Tip

Tilsæt lidt ekstra vand hvis retten bliver for tyk.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 53,2 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 27 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: