Kejserens nattergal
60+ min

Kejserens nattergal

Marinerede stegte poussiner serveret med lynstegte grøntsager og ris.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kejserens nattergal

Marinerede stegte poussiner serveret med lynstegte grøntsager og ris.

Antal portioner
  • 4 poussiner

Marinade

  • 1 frisk rød chilipeber
  • 4 spsk sesamolie
  • 4 spsk kinesisk sojasauce
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 spsk sesamfrø
  • 3 spsk friskpresset limesaft

Lynstegte grøntsager

  • 2 spsk rapsolie
  • 1 renset frisk rød chilipeber i tynde strimler
  • 3 skrællede gulerødder i tynde stave
  • 150 g østershatte i grove stykker
  • 150 g sukkerærter i halve
  • 200 g cherrytomater
  • 100 g friske bønnespirer

Pynt

  • 4 ananaskirsebær

Tilbehør

  • 320 g ris, parboiled, fx jasminris

Fremgangsmåde:

Skyl og rens poussinerne.

Marinade

Hak chilien fint og rør den sammen med de øvrige ingredienser. Læg fuglene i en stor plasticpose egnet til madlavning og hæld marinaden heri - gem 3 spsk til senere. Luk posen grundigt og lad poussinerne marinere i ca. 3 timer. Vend og ryst posen 2-3 gange undervejs. Tag poussinerne op, læg dem i et ildfast fad og steg dem midt i ovnen. Hvis marinaden begynder at hænge i bunden tilsættes lidt vand.

Lynstegte grøntsager

Varm olien i en stor pande eller en wok. Svits chili og gulerødder i ca. 3 min. Tilsæt østershatte, sukkerærter og cherrytomater og svits i yderligere ca. 2 min. Tilsæt til sidst bønnespirer og den gemte marinade. Lad marinaden koge næsten helt væk. Smag retten til med salt.

Ved serveringen

Del poussinerne i halve, pynt dem med ananaskirsebær og server retten sammen med ris og de lynstegte grøntsager.

Stegetid

Ca. 5 min. ved 200°.

Stegetid

Ca. 40 min. ved 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 13040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,6 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 36 %
Print

Vin match

Gewürztraminer Alsace, Frankrig

Til denne aromatiske ret skal der bruges en krydret hvidvin med masser af aroma: gewürztraminer er druen, og gerne fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kylling