Kejserens nattergal

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

Marinerede stegte poussiner serveret med lynstegte grøntsager og ris.

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 poussiner

Marinade

  • 1 frisk rød chilipeber
  • 4 spsk sesamolie
  • 4 spsk kinesisk sojasauce
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 spsk sesamfrø
  • 3 spsk friskpresset limesaft

Lynstegte grøntsager

  • 2 spsk rapsolie
  • 1 renset frisk rød chilipeber i tynde strimler
  • 3 skrællede gulerødder i tynde stave
  • 150 g østershatte i grove stykker
  • 150 g sukkerærter i halve
  • 200 g cherrytomater
  • 100 g friske bønnespirer

Pynt

  • 4 ananaskirsebær

Tilbehør

  • 320 g ris, parboiled, fx jasminris

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl og rens poussinerne.

Marinade

Hak chilien fint og rør den sammen med de øvrige ingredienser. Læg fuglene i en stor plasticpose egnet til madlavning og hæld marinaden heri - gem 3 spsk til senere. Luk posen grundigt og lad poussinerne marinere i ca. 3 timer. Vend og ryst posen 2-3 gange undervejs. Tag poussinerne op, læg dem i et ildfast fad og steg dem midt i ovnen. Hvis marinaden begynder at hænge i bunden tilsættes lidt vand.

Lynstegte grøntsager

Varm olien i en stor pande eller en wok. Svits chili og gulerødder i ca. 3 min. Tilsæt østershatte, sukkerærter og cherrytomater og svits i yderligere ca. 2 min. Tilsæt til sidst bønnespirer og den gemte marinade. Lad marinaden koge næsten helt væk. Smag retten til med salt.

Ved serveringen

Del poussinerne i halve, pynt dem med ananaskirsebær og server retten sammen med ris og de lynstegte grøntsager.

Stegetid

Ca. 5 min. ved 200°.

Stegetid

Ca. 40 min. ved 175°.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,6 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 36 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Gewürztraminer Alsace, Frankrig

Til denne aromatiske ret skal der bruges en krydret hvidvin med masser af aroma: gewürztraminer er druen, og gerne fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kylling