Klar ærtesuppe med perlespelt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Suppen er dejlig frisk af citron. Både saft i suppen og skal i ostedrysset, der kommer ovenpå.

Ingredienser

Antal portioner

  • 160 g perlespelt (ca. 2 dl)
  • 2 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 400 g skinke- eller wokstrimler
  • 1 tsk groft salt
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 400 g frosne ekstrafine ærter
  • 10 forårsløg i tynde ringe
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • friskkværnet peber

Ostedrys

Tilbehør

  • 100 g flutes i tynde skiver - evt. ristet

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Kom imens kødet i en skål og vend det med salt. Stil kødet tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Bring bouillonen i kog en gryde. Tilsæt ærter, forårsløg og det saltede kød. Bring atter suppen i kog og kom de kogte speltperler i sammen med citronsaft og peber. Smag til.

Ostedrys

Bland revet ost, dild og citronskal.

Server den varme suppe sammen med fluteskiver og med ostedrys - så man selv kan komme det på efterhånden.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,4 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: