Klar ærtesuppe med perlespelt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Suppen er dejlig frisk af citron. Både saft i suppen og skal i ostedrysset, der kommer ovenpå.

Ingredienser

Antal portioner

  • 160 g perlespelt (ca. 2 dl)
  • 2 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 400 g skinke- eller wokstrimler
  • 1 tsk groft salt
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 400 g frosne ekstrafine ærter
  • 10 forårsløg i tynde ringe
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • friskkværnet peber

Ostedrys

Tilbehør

  • 100 g flutes i tynde skiver - evt. ristet

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Kom imens kødet i en skål og vend det med salt. Stil kødet tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Bring bouillonen i kog en gryde. Tilsæt ærter, forårsløg og det saltede kød. Bring atter suppen i kog og kom de kogte speltperler i sammen med citronsaft og peber. Smag til.

Ostedrys

Bland revet ost, dild og citronskal.

Server den varme suppe sammen med fluteskiver og med ostedrys - så man selv kan komme det på efterhånden.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,4 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: