Klar ærtesuppe med perlespelt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Suppen er dejlig frisk af citron. Både saft i suppen og skal i ostedrysset, der kommer ovenpå.

Ingredienser

Antal portioner
  • 160 g perlespelt (ca. 2 dl)
  • 2 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 400 g skinke- eller wokstrimler
  • 1 tsk groft salt
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 400 g frosne ekstrafine ærter
  • 10 forårsløg i tynde ringe
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • friskkværnet peber

Ostedrys

Tilbehør

  • 100 g flutes i tynde skiver - evt. ristet

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Kom imens kødet i en skål og vend det med salt. Stil kødet tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Bring bouillonen i kog en gryde. Tilsæt ærter, forårsløg og det saltede kød. Bring atter suppen i kog og kom de kogte speltperler i sammen med citronsaft og peber. Smag til.

Ostedrys

Bland revet ost, dild og citronskal.

Server den varme suppe sammen med fluteskiver og med ostedrys - så man selv kan komme det på efterhånden.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,4 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 29 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: