Kokosæg - Opskrifter - Arla

Kokosæg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

60+ min

Er du til bountybar og kokos - så må du ikke snyde dig selv for disse kokosæg.

Ingredienser

25 stk.

Antal portioner

Kokosfyld

Overtræk

  • 150 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 1 spsk kokosmel

Sådan gør du

Sådan gør du

Kokosfyld

Rør kokosmel, sukker, smør og fløde sammen i en tykbundet gryde. Varm blandingen ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt rom og smag til. Form med 2 teskeer ca. 25 kokosæg og læg dem på en bakke med bagepapir. Stil "æggene" tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.

Overtræk

Del chokoladen i mindre stykker og smelt dem i en skål i vandbad. Læg et kokosæg på en gaffel og vend hurtigt "ægget" i chokoladen. Stil det overtrukne kokosæg tilbage på bakken og drys med lidt kokosmel. Overtræk og pynt resten. Lad kokosæggene stå på køkkenbordet til chokoladen er stivnet og stil dem derefter tildækket i køleskabet.

Tips

Rom kan udelades eller erstattes af 1½ tsk fintrevet appelsinskal. Kokosæggene kan stå tildækket i køleskabet i 4-5 døgn.

Hvordan smelter man chokolade

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11020 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,5 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 61 %
  • Alkohol: 1 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: