Kokosparfait med mynte
60+ min

Kokosparfait med mynte

Myntens friskhed giver en rigtig god kontrast til kokosparfaitens sødme.
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kokosparfait med mynte

Myntens friskhed giver en rigtig god kontrast til kokosparfaitens sødme.

Antal portioner

Pynt

  • friske mynteblade

Tilbehør

  • 200 g honningmelon i mindre stykker
  • 200 g blommer i halve
  • friskpresset limesaft

Fremgangsmåde:

Rist kokosmelet på en tør varm pande til det bliver brunt. Rør æggeblommer, sukker, mynte og kokosmælk sammen. Pisk fløden. Bland fløde og kokosmel i æggemassen. Hæld det i en aflang form og dæk formen til med husholdningsfilm. Frys isen i mindst 4 timer. Tag kokosparfaiten ud og lad den stå i køleskabet ca. ½ time før servering. Vend parfaiten ud på et skærebrædt. Skær den i skiver og skær bagefter parfaiten diagonalt igennem. Server og anret med frugt dryppet med limesaft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,1 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 74 %
Print

Vin match

Sauvignon blanc, semillon Sauternes, Frankrig

Til denne lækre eksotiske parfait vil en hvid dessertvin fra Bordeaux være lækker, fx en sauternes eller monbasillac Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til thaimad