Kokosvafler med lime

Bedømmelse

(3 vurderinger)

45 min

Asiatisk inspirerede dessertvafler med topping af hytteost rørt op med små stykker pærer og vanilje.

Ingredienser

Antal portioner

Hytteost med æble, pære og vanilje

  • 250 g Karolines Køkken® Hytteost 4%
  • 1 skrællet, groftrevet æble, fx gala
  • 4 afdryppede, grofthakkede syltede pærer (ca. 200 g)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 100 g smør
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 75 g kokosmel (ca. 2 dl)
  • 3 spsk sukker
  • 1 spsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 4½ dl mælk
  • 1 æg
  • 2 spsk friskpresset limesaft

Pynt

  • kokosmel
  • friske citronmelisseblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Hytteost med æble, pære og vanilje

Rør hytteost sammen med de øvrige ingredienser og stil blandingen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Vend rundt i blandingen og smag til.

Lad smørret smelte og lad det køle let af. Bland mel, bagepulver, kokos, sukker og limeskal sammen. Pisk mælken i melblandingen sammen med æg, smør og limesaft.

Lad vaffeljernet blive godt varmt. Pensl pladerne med lidt smør den første gang. Kom dej i vaffeljernet (ca. ¾ dl) og bag vaflen i ca. 2 min. - eller til den er gylden. Bag resten af vaflerne. Server dem lune sammen med hytteostblandingen.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,5 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 50 %

Kilde: