Kold aspargessuppe med flan

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

Flan er en delikat æggecreme - her bagt med friske grønne asparges.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Aspargessuppe

  • 1 kg hvide asparges
  • 8 dl hønsebouillon
  • 1½ spsk friskpresset citronsaft
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Aspargesflan

  • 500 g grønne asparges
  • 10 g smør
  • 2 hakkede skalotteløg
  • 1 dl hønsebouillon
  • 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 æg (ca. 2 dl)
  • 4 æggeblommer (ca. 4 spsk)

Kørvelolie

  • 1 dl olivenolie
  • 3 dl kviste af frisk kørvel
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt

Pynt

  • kviste af frisk kørvel

Tilbehør

  • 200 g ristet brød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Aspargessuppe

Skræl forsigtigt de hvide asparges fra hoved mod rod. Knæk de nederste hårde stykker af - gem de øverste stykker (ca. 350 g) til senere. Kog de nederste aspargesstykker i hønsebouillon ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Lad suppen køle let af og blend den ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. Si suppen og tilsæt citronsaft, salt og peber. Stil suppen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.

Aspargesflan

Knæk de nederste seje stykker af de grønne asparges - gem de øverste stykker (ca. 350 g) til senere. Smelt smørret ved kraftig varme i en gryde, men uden at det bruner. Sauter løg og de nederste aspargesstykker i ca. 2 min. Tilsæt hønsebouillon og fløde og lad det koge ved jævn varme og uden låg i ca. 5 min., eller til fløden er cremet. Lad aspargescremen køle let af og blend den ved hurtigste hastighed i ca. 3 min., eller til cremen er helt jævn. Mål aspargescremen, der skal være ca. 4 dl. Lad cremen køle helt af og tilsæt salt, peber, æg og æggeblommer. Beklæd 8 små ovnfaste forme (a ca. 1 dl) med plastfilm. Kom aspargesblandingen i formene og stil dem i ovnens bradepande. Kom vand i bradepanden, så det står ca. 2 cm op om formene. Bag aspargesflanerne midt i ovnen, til overfladen er fast. Stil flanerne tildækket i køleskabet og lad dem blive helt kolde.

Kørvelolie

Kom olie og kørvel i et blenderglas og blend i ca. 5 min. Si olien og stil den tildækket i køleskabet. Bring vand og salt i kog i en gryde. Skær resten af de hvide og grønne asparges i skrå stykker og blancher dem i ca. 1 min. Køl aspargesene af i koldt vand.

Ved serveringen

Vend de kolde aspargesflan ud i dybe tallerkener. Hæld den kolde suppe i tallerkenerne og anret de blancherede aspargesstykker omkring flanerne. Læg lidt kørvel på toppen og giv suppen glans med et par dryp kørvelolie.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 120° - traditionel ovn.

Sådan klargør du asparges

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,5 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 51 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Sauvignon Blanc Loire, Frankrig

Et oplagt vinvalg til denne ret er en tør hvidvin på sauvignon blanc-druen, gerne en sancerre eller poully-fumé Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til asparges

Andre gode forslag