Farseret kalkun med waldorfsalat

Farseret kalkun med waldorfsalat

60+ min
Med en faseret kalkun, så er der mad til mange - og så smager den godt også kold...

Sådan gør du

Stegetid - i alt ca. 3½ time.:

Ca. 1 time med ryggen opad ved 200°. Ca. 1 time med brystet opad ved 200°. Ca. 1½ time med brystet opad ved 160°.

Fars
  • Bland det hakkede grisekød med den groft skårne indmad og de øvrige ingredienser.
Farseret kalkun
  • Fyld kalkunen med farsen og fæst vinger og underlår med kødnåle eller tandstikkere, så de holdes ind til kroppen.
  • Læg kalkunen på en rist i bradepanden med ryggen opad og pensl den med 3 spsk af fedtstoffet. Hæld vand og kulør i bradepanden og drys salt over kalkunen. Sæt den i ovnen og steg den i ca. 1 time.
  • Vend kalkunen efter ca. 1 time, så brystet vender opad, og hæld resten af fedtstoffet over. Sænk temperaturen efter 1 time og steg kalkunen yderligere i ca. 1½ time. Læg alufolie over kalkunen, hvis den bliver for brun under stegningen.
  • Hæld skyen fra og lad kalkunen stå 15-20 min. i slukket ovn, så kødet kan "sætte sig".
Waldorfsalat
  • Smag cremefraiche til med sukker og salt og bland den med selleri, vindruer, æbletern og valnøddekerner (gem lidt til pynt).
  • Lad salaten trække ca. ½ time i køleskabet. Pynt salaten med valnødderkerner og server den kold.
Sauce
  • Kom skyen i en lille gryde og varm den op. Tilsæt fløde, citronsaft, salt, peber og ribsgele. Varm saucen godt igennem og smag den til.

Hvis kalkunen ikke er brun nok, kan den efterbrunes ved 225°. Hvis du foretrækker saucen tykkere, kan den evt. jævnes let.

Energiindhold for hele retten:

32188 kJ / 7693 kcal

Næringsindhold pr. 100g

468 kJ / 112 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 25,9 % 7,1 g
Kulhydrat: 30,6 % 8,4 g
Fedt: 43,5 % 5,5 g
Mere inspiration

Her er opskriften på den klassiske lækre waldorfsalat med æbler, bladselleri, vindruer og valnødder.

Waldorfsalat
1 time
Waldorfsalat
(409)
Relateret video
Andesteg med sprødt skind

Se her hvordan du steger kalkunstegen, så skindet bliver sprødt og lækkert.

Ingredienser

Fars
350 g Hakket grisekød (ca. 6% fedt)
100 g Kråse, lever og hjerte fra kalkunen
1 tsk Tørret salvie
3 spsk Rasp
¼ liter Madlavningsfløde
1 Fintrevet løg
250 g Grofthakkede champignoner
1½ tsk Groft salt
Farseret kalkun
1 Optøet frossen kalkun (ca. 3½ kg)
100 g Smeltet smør
¾ liter Vand
Kulør
½ tsk Groft salt
Waldorfsalat
3½ dl Creme fraiche
2 spsk Sukker (kan udelades)
¼ tsk Groft salt
75 g Knoldselleri i tynde strimler
300 g Grønne stenfri vindruer i halve
2 Æbler i små tern
50 g Halve valnøddekerner
Sauce
¼ liter Piskefløde
1½ spsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Groft salt
½ tsk Friskkværnet peber
1 spsk Ribsgelé
Tilbehør
2 kg Brunede kartofler
125 g Ribsgelé
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk