Kold høne med cremefraichesauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

Kold høne med cremefraichesauce er opskrift der smager dejligt og har masser af smag. Glæd dig til at sætte tænderne i kødet fra den saftige suppehøne med tilhørende cremefraichesauce.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 suppehøne (ca. 2½ kg)
  • 4 liter vand
  • 1 gulerod
  • 2 zittauerløg
  • 2 hele nelliker
  • 1 laurbærblad
  • 2 tsk groft salt
  • 10 sorte peberkorn

Cremefraichesauce

  • 1 hovedsalat

Pynt

  • forårsløg i tynde skiver

Tilbehør

  • 1 kg nye kartofler eller 240 g landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens og skyl hønen godt. Læg den i en suppegryde og hæld vand ved, til den er dækket. Bring suppen i kog og skum den. Tilsæt de øvrige ingredienser, og lad hønen koge ved svag varme og under låg i ca. 3 timer. Tag hønen op og lad den køle af. Fjern skindet og pil kødet af hønen i store pæne stykker. Stil kødet tildækket i køleskabet.

Cremefraichesauce

Rør cremefraiche og kvark sammen med æg, kapers og estragon. Smag til med salt. Stil saucen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Læg salatbladene i kanten af et fladt fad og læg 600 g af kødet i midten. Hæld lidt sauce over kødet, og server resten af saucen i en skål ved siden af.

Tip

Brug resten af kødet til en hønsesalat eller tarteletter med høns i asparges - se link.

Sådan koger du æg

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 34 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: