Kold høne med cremefraichesauce
60+ min

Kold høne med cremefraichesauce

Kold høne med cremefraichesauce er opskrift der smager dejligt og har masser af smag. Glæd dig til at sætte tænderne i kødet fra den saftige suppehøne med tilhørende cremefraichesauce.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kold høne med cremefraichesauce

Kold høne med cremefraichesauce er opskrift der smager dejligt og har masser af smag. Glæd dig til at sætte tænderne i kødet fra den saftige suppehøne med tilhørende cremefraichesauce.

Antal portioner
  • 1 suppehøne (ca. 2½ kg)
  • 4 liter vand
  • 1 gulerod
  • 2 zittauerløg
  • 2 hele nelliker
  • 1 laurbærblad
  • 2 tsk groft salt
  • 10 sorte peberkorn

Cremefraichesauce

  • 1 hovedsalat

Pynt

  • forårsløg i tynde skiver

Tilbehør

  • 1 kg nye kartofler eller 240 g landbrød

Fremgangsmåde:

Rens og skyl hønen godt. Læg den i en suppegryde og hæld vand ved, til den er dækket. Bring suppen i kog og skum den. Tilsæt de øvrige ingredienser, og lad hønen koge ved svag varme og under låg i ca. 3 timer. Tag hønen op og lad den køle af. Fjern skindet og pil kødet af hønen i store pæne stykker. Stil kødet tildækket i køleskabet.

Cremefraichesauce

Rør cremefraiche og kvark sammen med æg, kapers og estragon. Smag til med salt. Stil saucen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Læg salatbladene i kanten af et fladt fad og læg 600 g af kødet i midten. Hæld lidt sauce over kødet, og server resten af saucen i en skål ved siden af.

Tip

Brug resten af kødet til en hønsesalat eller tarteletter med høns i asparges - se link.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 34 %
Print