Kongekrabbe speltotto

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Kongekrabber kommer fra det nordlige Stillehav og kan blive op til to meter brede. Brug dem som lækkert fiskefyld i en speltotto.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 rå kongekrabbekløer
  • 1 citron (usprøjtet) i skiver
  • friskkværnet peber
  • 5 laurbærblade
  • 1 spsk groft salt
  • 25 g smør
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 320 g speltkerner (ca. 4 dl)
  • 1 dl tør hvidvin
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • 50 g revet parmesanost
  • 2 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 100 g renset romainesalat
  • 150 g sukkerærter i skrå skiver
  • 250 g agurk i skiver
  • 1 citron (usprøjtet) i både

Pynt

  • frisk kørvelkvist

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom krabbekløerne i kogende vand tilsat citron, peber, laurbær og salt. Lad dem koge i ca. 3 min. uden låg og sluk for varmen. Lad dem hvile i kogevandet i ca. 10 min..

Klip kløerne op med en saks, og pil forsigtigt kødet ud. Skær det i mindre stykker, og stil det på køl (du skal bruge ca. 225 g kød).

Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, hvidløg og perlespelt ved kraftig varme i ca. 1 min. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind ved jævn varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt skiftevis fløde og bouillon lidt af gangen. Rør forsigtigt til speltkernerne har opsuget al væsken og er møre. Tilsæt krabbekød, revet ost, ingefær, citronsaft, salt og peber. Smag til.

Bland romainesalat, sukkerærter og agurk og server til speltottoen sammen med citronbåde.

Tip

I stedet for kongekrabber kan du bruge rejer eller krabbekød fra dåse.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9960 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,7 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag