Koteletfisk med dildsauce
45 min

Koteletfisk med dildsauce

Koteletfisk med dildsauce er en lækker fiskeopskrift med havtaske. Retten har masser af smag fra kogelagen og den velsmagende dildsauce.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Koteletfisk med dildsauce

Koteletfisk med dildsauce er en lækker fiskeopskrift med havtaske. Retten har masser af smag fra kogelagen og den velsmagende dildsauce.

Antal portioner
  • 1 koteletfiskefilet - havtaske

Kogelage

  • 7 dl vand
  • 1 spsk eddike
  • 1½ tsk groft salt
  • 4 hele sorte peberkorn
  • 2 laurbærblade

Dildsauce

  • 2 spsk hvedemel
  • 2 dl mælk
  • 1½ dl kogelage fra fisken
  • 25 g smør
  • 3 spsk hakket frisk dild
  • ½ tsk groft salt

Pynt:

  • dildkviste

Tilbehør:

  • 1 kg kartofler og
  • 600 g ærter

Fremgangsmåde:

Fjern eventuelle ben fra koteletfisken og del den i 6-8 stykker.

Kogelage

Kog ingredienserne sammen i 5 min. Læg fiskestykkerne i og kog dem ved svag varme i ca. 10 min. Tag dem op og hold dem varme.

Dildsauce

Pisk mel og mælk sammen i en tykbundet gryde. Tilsæt kogelage og smør. Kog saucen godt igennem. Tilsæt dild og smag til med salt. Hæld saucen over fiskestykkerne ved serveringen.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9310 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 51,3 g
  • Protein: 33 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 13 %
Print