Koteletter og bacon i fad
45 min

Koteletter og bacon i fad

Fedtfattig og lækker opskrift på koteletter og bacon i fad. Velsmagende svinekoteletter akkompagneres i denne ret af magert kalkunbacon - en himmelsk kombination.
Bedømmelse (188 vurderinger)

Min bedømmelse:

Koteletter og bacon i fad

Fedtfattig og lækker opskrift på koteletter og bacon i fad. Velsmagende svinekoteletter akkompagneres i denne ret af magert kalkunbacon - en himmelsk kombination.

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 4 svinekoteletter (ca. 500 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 450 g champignoner i kvarte
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 125 g fintstrimlet kalkunbacon
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 1 spsk hvedemel
  • 1½ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
  • ½ tsk groft salt
  • ¼ tsk cayennepeber

Tilbehør

  • 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 400 g haricots verts

Fremgangsmåde:

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun koteletterne i ca. 1 min. på hver side. Tag dem af panden, læg dem i et ovnfast fad og drys med salt og peber.

Hæld tomaterne i en sigte. Svits champignoner, løg, bacon og hvidløg i ca. 3 min. Rør hvedemel og ¼ dl af fløden sammen. Rør derefter resten af fløden i og kom det sammen med de afdryppede tomater, salt og cayennepeber i champignonblandingen. Bring saucen i kog og kog den ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Hæld grønsagssaucen over koteletterne og steg dem midt i ovnen.

Tip

Retten kan tilberedes uden cayennepeber.

Stegetid

Ca. 25 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,3 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 29 %
Print