Krydrede farsboller
1 timer

Krydrede farsboller

Krydrede farsboller er en middelhavs-inspireret opskrift med hakket oksekød og lammekød. Farsbollerne har masser af smag og kraft - glæd dig.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydrede farsboller

Krydrede farsboller er en middelhavs-inspireret opskrift med hakket oksekød og lammekød. Farsbollerne har masser af smag og kraft - glæd dig.

Antal portioner
  • 2 skiver franskbrød uden skorpe
  • 1½ dl mælk
  • 1 æg
  • 3 spsk finthakket zittauerløg
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 250 g hakket oksekød
  • 250 g hakket lammekød
  • 4 spsk hakket frisk kruspersille
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g revet parmesanost
  • 25 g smør til stegning

Tilbehør 1 portion agurkesalat - se link

  • 120 g agurk i strimler
  • 240 g groft brød

Indkluderet i opskriften

Fremgangsmåde:

Smuldr franskbrødet i en røreskål, og hæld mælken over. Lad franskbrødet trække i ca. 15 min. Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør farsen sammen. Lad den stå tildækket og koldt i ca. ½ time. Form farsen til valnøddestore boller, og steg dem på alle sider i gyldent smør i en pande i ca. 10 min. Ryst let med panden af og til, så bollerne beholder den runde form.

Tip

Krydrede farsboller kan tilberedes med oksekød alene (i alt 500 g).

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11320 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 41 %
Print