Krydrede lammehakkebøffer med agurkesalat og kartofler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

45 min

Små lammebøffer - super lækkert til agurkesalaten og de små bagte kartofler.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 kg nye kartofler
  • 15 g smør - smeltet
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Bøffer

  • 500 g hakket lammekød - max. 8% fedt
  • 1 finthakket rødløg (ca. 50 g)
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1 spsk stærk mangochutney
  • ¼ tsk stødt spidskommen
  • ¼ tsk stødt koriander
  • 1 nip paprika
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 15 g smør

Agurkesalat

Sådan gør du

Sådan gør du

Skrub eller skrab kartoflerne og vend dem sammen med smør, salt og peber. Læg dem i en bradepande med bagepapir og bag dem midt i ovnen.

Bøffer

Rør det hakkede lammekød godt sammen med rødløg, hvidløg, mangochutney og krydderier. Form kødet til 8-12 små bøffer og steg dem i en pande med smør, ca. 4 min. på hver side.

Agurkesalat

Vask agurken, halver den på langs og skrab kernerne ud. Skær den i tynde skiver og vend dem sammen med det syrnede produkt, fintsnittede radiser og rødløg. Tilsæt limesaft, koriander, salt og peber. Smag til.

Server bøfferne med kartofler og agurkesalat.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.

Tips

I stedet for lammekød kan du bruge oksekød. Kartoflerne kan også koges i letsaltet vand, hvis det foretrækkes.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8720 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,5 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 33 %

Print

Kilde: