Krydrede oksekødsstrimler med grøntsager
45 min

Krydrede oksekødsstrimler med grøntsager

Krydrede oksekødsstrimler med grøntsager er en lækker opskrift på en fedtfattig ret inspireret af det mellemeuropæiske køkken. Glæd dig til at smage det velsmagende oskeinderlår.
Bedømmelse (16 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydrede oksekødsstrimler med grøntsager

Krydrede oksekødsstrimler med grøntsager er en lækker opskrift på en fedtfattig ret inspireret af det mellemeuropæiske køkken. Glæd dig til at smage det velsmagende oskeinderlår.

Antal portioner
  • 400 g okseinderlår
  • 15 g smør
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 spsk mørk balsamicoeddike
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 500 g kartofler i store tern
  • 3 zittauerløg i både
  • 3½ dl vand
  • 1½ spsk delikatessepaprika
  • ½ tsk sukker
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Kvarkjævning

  • 2 røde peberfrugter i store tern

Tilbehør

  • 200 g flutes

Fremgangsmåde:

Skær kødet i tynde strimler. Lad halvdelen af fedstoffet blive gyldent i en dyb pande eller en stegegryde. Steg halvdelen af kødet ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1½ min. Kom kødet i en skål. Steg den anden halvdel af kødet i resten af fedtstoffet. Vend eddike, salt og peber sammen med alt det stegte kød i skålen. Stil kødet tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Vend i det af og til.

Kom imens kartofler, løg og de øvrige ingredienser i gryden. Kog ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Rør af og til.

Kvarkjævning

Rør mel og vand sammen i en skål og tilsæt derefter kvarken.

Vend først kvarkjævningen og dernæst peberfrugterne i retten. Bring den atter i kog og kog den ved svag varme og under låg ca. 3 min. - rør af og til. Tilsæt kød med væde. Varm retten igennem og smag til.

Tip

Kartoflerne kan skrælles dagen i forvejen. Læg de hele kartofler i en skål og dæk dem med vand tilsat lidt citronsaft. Dæk skålen med fx et låg og stil kartoflerne i køleskabet. Skær kartoflerne i tern lige inden de skal anvendes.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 21 %
Print