Krydrede småkager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

45 min

Peberkorn og korianderfrø giver et dejligt smagfuldt twist.

Ingredienser

40 småkager pr. portion

Antal portioner

  • 100 g meget blødt smør
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 1 æggeblomme (ca. 1 spsk)
  • 5 sorte peberkorn
  • ¾ tsk korianderfrø
  • 75 g hvedemel (ca. 1¼ dl)
  • 4 spsk kartoffelmel
  • 1 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk smør og sukker sammen, til blandingen er blød og cremet. Pisk æggeblommen i. Knus peberkorn og korianderfrø - evt. i en morter. Bland mel og kartoffelmel sammen og vend det (drysset gennem en sigte) i dejen sammen med peberblanding og appelsinskal. Kom den bløde dej i en kraftig sprøjtepose - med en stor stjernetylle. Klem dejen ud i ca. 4 cm lange stykker på plader med bagepapir. Bag kagerne øverst i ovnen, til de er let gyldne i kanten.

Tips

Hvis dejen er hård og svær at klemme ud, så prøv en større tylle. Man kan også fordele små portioner dej (a ca. 1 tsk) på bagepapiret og smøre dejen ud til flade kager (ca. 5 cm i diameter). Bag kagerne 3-4 min. De krydrede småkager kan gemmes i en kagedåse i ca. 14 dage.

Bagetid

5-7 min. ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,9 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 48 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: