Krydret bønneret
60+ min

Krydret bønneret

Lækker opskrift på en en lækker mexikansk-inspireret krydret bønneret med flanksteak. Smagen vil sende tankerne mod de mexikanske himmelstrøg.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydret bønneret

Lækker opskrift på en en lækker mexikansk-inspireret krydret bønneret med flanksteak. Smagen vil sende tankerne mod de mexikanske himmelstrøg.

Antal portioner

Krydret bønneret

  • 300 g tørrede hvide bønner
  • 1 liter vand til iblødsætning
  • ½ liter vand til kogning
  • 1 tsk groft salt

Flanksteak

  • 25 g smør
  • 1 flanksteak
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Bønneret fortsat

  • 75 g bacon i tynde skiver
  • 25 g smør
  • 2 hakkede zittauerløg
  • 2 dl vand
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 rød peberfrugt i tern
  • 2 tsk groft salt
  • 1½ spsk mildt chilipulver

Pynt

  • friskhakket bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Krydret bønneret

Skyl bønnerne og sæt dem i blød i koldt vand i ca. 1 døgn. Hæld dem til afdrypning i en sigte. Bring vand tilsat salt i kog. Tilsæt de udblødte bønner og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Lad bønnerne dryppe af i en sigte.

Flanksteak

Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun steaken ca. 1 min på hver side (i alt ca. 2 min.). Skru ned til svag varme og steg flanksteaken ca. 5 min på hver side (i alt ca. 10 min.). Drys med salt og peber. Lad steaken hvile tildækket i ca. 15 min.

Bønneret fortsat

Skær baconskiverne i små stykker. Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Steg baconstykkerne ved jævn varme i ca. 5 min. til de er gyldne og sprøde. Tag dem op og læg dem på fedtsugende papir. Kom de hakkede løg i gryden og steg dem i ca. 1 min. Tilsæt bønner og de øvrige ingredienser og bring retten i kog. Lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til bønnerne er møre. Tilsæt bacon og smag retten til.

Ved serveringen

Skær flanksteaken i tynde skrå skiver og server steaken sammen med bønneretten, iskold fraiche og chips.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13310 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 66,7 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 39 %
Print