Krydret bønneret

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Lækker opskrift på en en lækker mexicansk inspireret krydret bønneret med flanksteak. Smagen vil sende tankerne mod de mexicanske himmelstrøg.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Krydret bønneret

  • 300 g tørrede hvide bønner
  • 1 liter vand til iblødsætning
  • ½ liter vand til kogning
  • 1 tsk groft salt

Flanksteak

  • 25 g smør
  • 1 flanksteak
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Bønneret fortsat

  • 75 g bacon i tynde skiver
  • 25 g smør
  • 2 hakkede zittauerløg
  • 2 dl vand
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 rød peberfrugt i tern
  • 2 tsk groft salt
  • 1½ spsk mildt chilipulver

Pynt

  • friskhakket bredbladet persille

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Krydret bønneret

Skyl bønnerne og sæt dem i blød i koldt vand i ca. 1 døgn. Hæld dem til afdrypning i en sigte. Bring vand tilsat salt i kog. Tilsæt de udblødte bønner og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Lad bønnerne dryppe af i en sigte.

Flanksteak

Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun steaken ca. 1 min på hver side (i alt ca. 2 min.). Skru ned til svag varme og steg flanksteaken ca. 5 min på hver side (i alt ca. 10 min.). Drys med salt og peber. Lad steaken hvile tildækket i ca. 15 min.

Bønneret fortsat

Skær baconskiverne i små stykker. Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Steg baconstykkerne ved jævn varme i ca. 5 min. til de er gyldne og sprøde. Tag dem op og læg dem på fedtsugende papir. Kom de hakkede løg i gryden og steg dem i ca. 1 min. Tilsæt bønner og de øvrige ingredienser og bring retten i kog. Lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til bønnerne er møre. Tilsæt bacon og smag retten til.

Skær flanksteaken i tynde skrå skiver og server steaken sammen med bønneretten, iskold fraiche og chips.

Sådan steger du den perfekte bøf

Vil du servere en mør og saftig bøf er kvaliteten altafgørende. Karolines Køkkenskole viser her én metode til, hvordan du udvælger og steger en bøf, så den bliver helt perfekt.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12620 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 66,6 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 40 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag