Krydret chokolade med frugt

Bedømmelse

(3 vurderinger)

45 min

Mundrette stykker af frugt dyppes i smeltet chokolade og piskefløde krydret med syltet ingefær og kanel.

Ingredienser

Antal portioner
  • 425 g syltede pærer
  • 1 glas amarenakirsebær (kirsebær i krydret sukkerlage - ca. 120 g)
  • 1 mangofrugt i tynde både
  • 1 frisk ananas i mindre stykker
  • 3 mandariner i både
  • 2 bananer i skiver

Krydret chokolade

Sådan gør du

Sådan gør du

Hæld først pærerne til afdrypning i en sigte - og skær dem i både. Hæld dernæst amarenakirsebærrene til afdrypning. Anret pærer, kirsebær og den øvrige frugt på store tallerkener - der skal være plads til en lille skål.

Krydret chokolade

Bring fløden i kog, i en tykbundet gryde, ved kraftig varme og under omrøring. Skru ned til jævn varme og rør chokoladen i. Tilsæt ingefær og kanel og rør godt til chokoladen er smeltet og varm. Smag til. Fordel chokoladen i små, varme portionsskåle. Stil skålene på tallerkenerne med frugt og server straks.

Tips

Du kan også bruge mørk eller hvid chokolade. Lagen fra amarenakirsebærrene kan fx bruges til en salatdressing sammen med olie, balsamicoeddike, salt og peber.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,1 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 43 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde:

Vin match

Pedro ximenez Jerez, Spanien

Denne intense frugt- og chokoladebombe skal ledsages af en intens, sød vin. Sherry-typen pedro ximenez (PX) vil være super lækker til!

Læs også om vin til jordbær