Krydret græskarsuppe
45 min

Krydret græskarsuppe

En frisk og krydret græskarsuppe med ingefær, citrongræs og citron. Græskarsuppe med hokkaido græskar luner og mætter godt i efteråret og på andre kolde dage.
Bedømmelse (29 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydret græskarsuppe

En frisk og krydret græskarsuppe med ingefær, citrongræs og citron. Græskarsuppe med hokkaido græskar luner og mætter godt i efteråret og på andre kolde dage.

Antal portioner
  • 1 hokkaido græskar (ca. 1 kg)
  • 1 stilk citrongræs
  • 25 g skrællet frisk ingefær
  • 15 g smør
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 laurbærblad
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Topping

Tilbehør

  • 250 g groft brød

Fremgangsmåde:

Halver græskarret og skrab kernerne ud. Skær græskarret i både og skær skrællen af. Skær frugtkødet i tern. Fjern de yderste blade på citrongræsset og snit det meget fint. Skær ingefæren i tynde strimler. Sauter græskar, citrongræs og ingefær i en gryde med fedtstof i ca. 5 min. - det skal ikke brune. Tilsæt bouillon og laurbærblad og lad suppen simre til alt er mørt - ca. 20 min. Blend suppen jævn og smag til med citronsaft, salt og peber.

Anret græskarsuppen med en skefuld fraiche og friske korianderblade. Server med brød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 4990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,8 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 64 %
  • Fedt: 23 %
Print