Krydret kylling med citronris
30 min

Krydret kylling med citronris

Dejlig mildt krydret ret med duft og smag af Indien.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydret kylling med citronris

Dejlig mildt krydret ret med duft og smag af Indien.

Antal portioner

Krydret kylling

  • 25 g smør
  • 1 spsk garam masala
  • 4 stk kyllingefileter
  • 4 rødløg i tynde både
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 3 dl Arla Harmonie® økologisk yoghurt naturel 0,5%
  • 2 spsk majsstivelse fx Maizena
  • 2½ spsk mild, hakket mangochutney
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 æbler i tynde både, fx gråsten eller royal gala

Citronris

  • 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 6 dl vand
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)

Pynt

  • citronskal (usprøjtet)

Fremgangsmåde:

Krydret kylling

Lad fedtstoffet smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt garam masala og lad det bruse af. Brun kyllingefileterne ca. 1½ min. på hver side. Tag dem op og kom løg og hvidløg i panden. Svits løgene under omrøring i ca. 2 min. Rør yoghurt og majsstivelse sammen og hæld det ved løgene sammen med mangochutney. Læg kyllingestykkerne ned i løgblandingen og drys med salt og peber. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 7 min. Vend æblebådene ned i retten og kog ved svag varme, stadig under låg i ca. 3 min. Smag retten til.

Citronris

Kog risene i saltet vand, ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Sluk for varmen, vend citronskal i og lad risene trække i ca. 12 min., stadigvæk under låg.

Vend godt rundt i risene og server dem til den krydrede kylling.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10720 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,8 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 14 %
Print