

Krydret kylling med citronris
30 min
Dejlig mildt krydret ret med duft og smag af Indien.
Ingredienser
Antal portioner
Krydret kylling
- 25 g smør
- 1 spsk garam masala
- 4 kyllingefileter
- 4 rødløg i tynde både
- 2 små finthakkede fed hvidløg
- 3 dl Arla Harmonie® økologisk yoghurt naturel 0,5%
- 2 spsk majsstivelse fx Maizena
- 2½ spsk hakket mild mangochutney
- 2 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 2 æbler i tynde både, fx gråsten eller royal gala
Citronris
- 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
- ½ tsk groft salt
- 6 dl vand
- 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
Pynt
- citronskal (usprøjtet)
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Krydret kylling
Lad fedtstoffet smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt garam masala og lad det bruse af. Brun kyllingefileterne ca. 1½ min. på hver side. Tag dem op og kom løg og hvidløg i panden. Svits løgene under omrøring i ca. 2 min. Rør yoghurt og majsstivelse sammen og hæld det ved løgene sammen med mangochutney. Læg kyllingestykkerne ned i løgblandingen og drys med salt og peber. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 7 min. Vend æblebådene ned i retten og kog ved svag varme, stadig under låg i ca. 3 min. Smag retten til.
Citronris
Kog risene i saltet vand, ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Sluk for varmen, vend citronskal i og lad risene trække i ca. 12 min., stadigvæk under låg.
Vend godt rundt i risene og server dem til den krydrede kylling.
Hvordan koger man ris
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 10720 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 8,8 g
- Protein: 28 %
- Kulhydrat: 58 %
- Fedt: 14 %