Krydret lam og bagte auberginer
60+ min

Krydret lam og bagte auberginer

Lammegryde med spændende og lækre smagsindtryk fra det indiske køkken.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydret lam og bagte auberginer

Lammegryde med spændende og lækre smagsindtryk fra det indiske køkken.

Antal portioner

Krydret lam

  • 1 lille, tørret, stærk rød chilipeber
  • frø fra 15 grønne kardemommekapsler
  • 1 tsk hele spidskommen
  • 10 g smør
  • 500 g lammesmåkød fx af kølle
  • 1½ dl vand
  • 2 tomater i grove stykker
  • 100 g skyllede røde linser (ca. 1½ dl)
  • ½ tsk groft salt
  • ¼ liter Karolines Køkken® Mild Karrysuppe
  • 2 auberginer
  • 10 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • hakkede friske krusemynteblade

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Krydret lam

Kom krydderierne i en varm stegegryde og rist dem ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1 min. Knus krydderierne - evt. i en morter. Lad smørret blive gyldent i stegegryden. Brun kødet i ca. 3 min. Tilsæt vand, tomater, linser, de ristede krydderier og salt. Kog retten ved svag varme og under lag i ca. ½ time. Tilsæt suppen, varm retten igennem og smag til.

Skyl imens auberginerne. Fjern stilkene og skær auberginerne i store stykker. Læg dem på en plade med bagepapir. Fordel smør, salt og peber på auberginerne og bag dem midt i ovnen. Pynt de bagte auberginer med mynte og server dem til den krydrede lammeret sammen med ris, papadums og yoghurt.

Tips

Rist papadums i en tør, varm pande ca. 1 min. eller til de er boblet op.

De ristede papadums kan lunes i ovnen ca. 1 min., når de skal spises.

I stedet for kardemommekapsler kan du bruge ¾ tsk stødt kardemomme.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10510 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,4 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 25 %
Print