

Krydret lammeragout med abrikoser og kartoffelpersillemos
60+ min
Skøn gryderet med varme krydderier, mandler og tørret frugt. Mums...!
Ingredienser
Antal portioner
- ⅛ tsk safrantråde eller 2 tsk stødt gurkemeje
- 1 dl æblemost
- 600 g lammekød uden ben, fx afpudset lammekølle eller bov
- 15 g smør
- 1 grofthakket zittauerløg (ca. 75 g)
- 2 små knuste fed hvidløg
- 6 stilke bladselleri i mindre stykker
- 1 spsk stødt kanel
- 2 dl vand
- 125 g tørrede abrikoser
- 25 g rosiner
- 50 g smuttede mandler
- 1 tsk groft salt
- ⅛ tsk friskkværnet peber
Kartoffelpersillemos
- 1 kg melede kartofler i mindre stykker
- 2 dl grofthakket bredbladet persille
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 3 dl letmælk
- 25 g smør
Pynt
- friske korianderblade
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Knus safran og udblød det i æblemost. Skær lammekødet ud i stykker på 3 x 3 cm. Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde og brun kødet i ca. 3 min. Tilsæt grøntsager, kanel, safranblanding og de øvrige ingredienser. Bring retten i kog og kog den ved jævn varme i ca. 50 min. - eller til kødet er mørt. Smag til.
Kartoffelpersillemos
Kog kartoflerne i usaltet vand i ca. 20 min. Hæld vandet fra, damp dem tørre og mos kartoflerne med et piskeris eller håndmixer. Tilsæt persille, salt og peber. Pisk mælk i til passende konsistens, rør til mosen er gennemvarm. Tilsæt smør og smag til. Server mosen til lammeragout. Pynt med koriander.
Tips
Lav dobbeltportion af retten retten holder sig 3-4 dage i køleskabet, hvis der ikke er drysset koriander eller dild på. Retten kan også fryses - server fx ris eller bulgur til i stedet for kartoffel-persillemos.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 10990 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 33,6 g
- Protein: 26 %
- Kulhydrat: 42 %
- Fedt: 32 %