Krydret lammesuppe med kikærter og spidskommen
45 min

Krydret lammesuppe med kikærter og spidskommen

Spis denne krydrede indisk inspirerede lammesuppe rygende varm. Den smager fantastisk.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydret lammesuppe med kikærter og spidskommen

Spis denne krydrede indisk inspirerede lammesuppe rygende varm. Den smager fantastisk.

Antal portioner
  • 15 g smør
  • 400 g lammekød i tern, fx af kølle
  • 2 grofthakkede rødløg
  • 1 stort finthakket fed hvidløg
  • 1 tsk hele spidskommen
  • 1 tsk finthakket rød chilipeber
  • 3 laurbærblade
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2½ dl vand

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Lad fedtstoffet blive varmt i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødet ca. 3 min. - til det skifter farve. Tilsæt løg, hvidløg, spidskommen, chili, laurbærblade, salt, og peber og steg i yderligere ca. 2 min. Tilsæt vand og lad retten koge ved svag varme og under låg ca. 45 min. - eller til kødet er mørt. Rør af og til.

Hæld kikærterne til afdrypning i en sigte og brus dem over med koldt vand. Kom kikærter og suppe i retten og lad den koge i ca. 2 min. Smag til.

Ved serveringen

Anret suppen i varme skåle og server groft brød til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,7 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 32 %
Print

Vin match

Camenere Maipo Valley, Chile

Hertil vil en rødvin på carmenere-druen fra Chile være dejlig Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til karry