Krydret perlespelt og lammeculotte

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Lækker krydret perlespelt som serveres med balsamicosauterede grøntsager til lammekød.

Ingredienser

Antal portioner

Balsamicosauterede grøntsager

  • 1½ dl mørk balsamicoeddike
  • 2½ spsk akaciehonning
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 runde rødbeder i både
  • 2 uskrællede æbler i tynde både, fx ingrid marie
  • 100 g blå vindruer i halve

Pynt

  • kviste af frisk timian og -blade

Hertil

  • 500 g stegt kød, fx lammeculotte

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits spelten i ca. ½ min. Tilsæt bouillon, timian og salt. Kog ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 18 min. Vend fløde i, varm perlespelten igennem og smag til.

Balsamicosauterede grøntsager

Bring imens eddike, honning og krydderier i kog i en sauterpande. Tilsæt rødbederne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tag låget af panden og kog skyen ind ved kraftig varme og under omrøring i ca. 5 min. Vend æbler og vindruer i, varm retten igennem og smag til.

Tips

I stedet for perlespelt kan man bruge risottoris. Kog risene i 6 dl grøntsagsbouillon i ca. 15 min.

I stedet for lammeculotter kan du bruge 4 skinkeschnitzler (ca. 500 g).

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,4 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 25 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: