Krydret rødvinssirup med nødder og rosiner til ost
30 min

Krydret rødvinssirup med nødder og rosiner til ost

Med duft og smag af kanel, appelsin og nelliker.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydret rødvinssirup med nødder og rosiner til ost

Med duft og smag af kanel, appelsin og nelliker.

Antal portioner

Krydret rødvinssirup

  • 3 dl rødvin, fx côtes du rhône
  • 4½ spsk rørsukker
  • 2 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 3 hele nelliker
  • 3 stjerneanis
  • 3 grønne kardemommekapsler
  • 2 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 1 spsk cognac
  • 1 dl rosiner
  • 25 g hakkede, smuttede mandler
  • 150 g Castello® økologisk brie økologisk
  • 4 skiver knækbrød, fx kanelknækbrød

Fremgangsmåde:

Krydret rødvinssirup

Kom rødvin, rørsukker, krydderier, appelsinskal, -saft og cognac i en gryde og bring det i kog. Kog det ved jævn varme i ca. 15 min. eller til det begynder at tykne. Tilsæt rosiner og kog i yderligere ca. 2 min. Smag siruppen til og hæld den op i en skål. Stil den krydrede sirup til afkøling på køkkenbordet.

Læg mandlerne i en kold pande og rist dem ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Rist derefter mandlerne ved jævn varme til de er gyldne. Drys dem over siruppen.

Ved serveringen

Anret osten på tallerkener sammen med sirup og knækbrød.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 5750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,9 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 40 %
Print

Vin match

Muscat Alsace, Frankrig

Normalt fungerer hvidvin bedst til ost, men med rødvinssirup vil en ruby portvin være god Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til ost