Krydret rødvinssirup med nødder og rosiner til ost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Med duft og smag af kanel, appelsin og nelliker.

Ingredienser

Antal portioner

Krydret rødvinssirup

  • 3 dl rødvin, fx côtes du rhône
  • 4½ spsk rørsukker
  • 2 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 3 hele nelliker
  • 3 stjerneanis
  • 3 grønne kardemommekapsler
  • 2 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 1 spsk cognac
  • 1 dl rosiner
  • 25 g hakkede, smuttede mandler

Sådan gør du

Sådan gør du

Krydret rødvinssirup

Kom rødvin, rørsukker, krydderier, appelsinskal, -saft og cognac i en gryde og bring det i kog. Kog det ved jævn varme i ca. 15 min. eller til det begynder at tykne. Tilsæt rosiner og kog i yderligere ca. 2 min. Smag siruppen til og hæld den op i en skål. Stil den krydrede sirup til afkøling på køkkenbordet.

Læg mandlerne i en kold pande og rist dem ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Rist derefter mandlerne ved jævn varme til de er gyldne. Drys dem over siruppen.

Ved serveringen

Anret osten på tallerkener sammen med sirup og knækbrød.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,9 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 40 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Muscat Alsace, Frankrig

Normalt fungerer hvidvin bedst til ost, men med rødvinssirup vil en ruby portvin være god Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til ost