Kvarkbrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

Kvarkbrød er et lækkert og fedtfattigt alternativ til franskbrød. Opskriften kræver ikke den store bager, og giver et fantastisk resultat.

Ingredienser

24 skiver pr. brød

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 4 dl mælk
  • 100 g Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 25 g gær
  • 1½ tsk sukker
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 æg -1/2 æg i dejen- 1/2 til pensling
  • 375 g sigtemel (ca. 6¾ dl)
  • 400 g hvedemel (ca. 6½ dl)

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • sigtemel

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en røreskål og tilsæt kvarken. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk den med et låg eller alufolie og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 35 x 35 cm) og fold den midt over. Lad brødet efterhæve på bagepapir eller smurt bageplade i ca. ½ time. Pensl med æg og drys med sigtemel. Bag brødet nederst i ovnen.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 75 %
  • Fedt: 12 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: