Kylling med kvarksauce
1 timer

Kylling med kvarksauce

Kylling med kvarksauce er både velsmagende, fedtfattig og lækker. Opskriften giver saftigt kød med masser af smag, og den lækre sauce med kvark og dild binder retten godt sammen.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kylling med kvarksauce

Kylling med kvarksauce er både velsmagende, fedtfattig og lækker. Opskriften giver saftigt kød med masser af smag, og den lækre sauce med kvark og dild binder retten godt sammen.

Antal portioner
  • 1 kylling (ca. 1 kg)
  • 1 mellemstort zittauerløg
  • 2 hele nelliker
  • 7 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 5 hvide peberkorn

Kvarksauce

Tilbehør

  • 800 g kartofler
  • 600 g gulerødder (heraf nogle skiver til pynt)

Fremgangsmåde:

Halver kyllingen. Pil løget og sæt nelliker i. Kom kyllingen i vand tilsat løg med nelliker, salt og peberkorn og kog den ved svag varme under låg i ca. 45 min. Tag kyllingen op, og hold den varm.

Kvarksauce

Si suppen. Tag 1 dl af suppen fra og pisk den sammen med først kvark og dernæst mel. Bring resten af suppen (3 dl) i kog. Tilsæt kvarkblandingen under piskning og kog saucen igennem, til den er varm og jævn. Rør æggeblommen med salt. Kom lidt af den varme sauce i. Tag gryden af varmen, og pisk den lune æggeblomme i. Herefter må saucen ikke koge. Tilsæt dild og smag saucen til. Fjern skindet fra kyllingen og skær den i mindre stykker. Anret dem i et varmt fad. Hæld lidt af saucen over, og server resten i en skål ved siden af.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,1 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 20 %
Print