Kylling med rødbederis og peberrodsskyr
45 min
Nøglehulsmærket opskrift

Kylling med rødbederis og peberrodsskyr

Super flotte ris der får farve af rødbede....godt for øjet og for smagsløgene.
Nøglehulsmærket opskrift
45 min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kylling med rødbederis og peberrodsskyr

Nøglehulsmærket opskrift

Super flotte ris der får farve af rødbede....godt for øjet og for smagsløgene.

Antal portioner

Rødbederis

  • 15 g smør
  • 300 g groftrevne rødbeder
  • 240 g brune ris, parboiled
  • 3¾ dl grøntsagsbouillon
  • ½ tsk groft salt

Peberrodsskyr

  • 10 g smør
  • 4 kyllingefileter (ca. 500 g)
  • ¼ tsk groft salt

Salat

  • 2 æbler i tynde både, fx elstar (ca. 200 g)
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 100 g rensede blandede babysalatblade
  • citroner i både

Fremgangsmåde:

Rødbederis

Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits rødbederne i ca. ½ min. Tilsæt ris, bouillon og salt og rør godt rundt. Kog rødbederisene ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 25 min.

Peberrodsskyr

Vend skyren sammen med honning, citronsaft, salt og peberrod. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun kyllingefileterne ca. 1 min. på hver side. Steg dem derefter ved jævn varme i ca. 10 min. - vend af og til. Drys med salt.

Salat

Vend æblebådene med citronsaft og anret dem sammen med babysalat og citronbåde. Server salaten til rødbederis, stegte kyllingefileter og peberrodsskyren.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 17 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Protein: 32 %
  • Fiber: 19,7 g
Print