Kylling med smag af appelsin og vanilje

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

60+ min

Masser af løg og appelsin passer fint til kylling.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 kylling (ca. 1200 g)
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ¼ liter friskpresset appelsinsaft
  • ½ dl rom
  • 1 vaniljestang
  • 6 rødløg
  • 2 spsk smeltet smør
  • 1 tsk groft salt

Pynt

  • frisk basilikumblad

Tilbehør

  • 320 g risblanding med vilde ris (ca. 4 dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær kyllingen i 8 dele og læg dem i en bradepande. Drys salt og peber over og hæld appelsinsaft og rom i bradebanden. Flæk vaniljestangen og skær den over en gang. Fordel vaniljestængerne rundt om i bradepanden.

Skær bunden af rødløgene, så de får en "ståflade" og pil dem. Stil løgene i et ovnfast fad. Fordel flydende fedtstof og salt på løgene. Stil løgene på en bageplade under kyllingen i ovnen. De er færdige samtidig med kyllingen, men læg gerne et stykke alufolie over løgene efter halvdelen tiden, så de ikke bliver for mørke. Steg kylling og løg midt i ovnen. Drys basilikum over kyllingen ved serveringen.

Retten passer sig selv i ovnen, kog imens risene.

Tip

Kyllingen kan serveres direkte fra bradepanden, hvis det er til buffet.

Stegetid

Ca. 50 min. ved 200° - varmluftsovn.

Sådan parterer du kylling

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,5 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Muscat Alsace, Frankrig

Til denne spændende ret vil en tør hvidvin på druen muscat fungere perfekt. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling