Kylling med smag af appelsin og vanilje
60+ min

Kylling med smag af appelsin og vanilje

Masser af løg og appelsin passer fint til kylling.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kylling med smag af appelsin og vanilje

Masser af løg og appelsin passer fint til kylling.

Antal portioner
  • 1 kylling (ca. 1200 g)
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ¼ liter friskpresset appelsinsaft
  • ½ dl rom
  • 1 vaniljestang
  • 6 rødløg
  • 2 spsk smeltet smør
  • 1 tsk groft salt

Pynt

  • friske basilikumblade

Tilbehør

  • 320 g parboiled ris, en blanding af løse og vilde ris (ca. 4 dl)

Fremgangsmåde:

Skær kyllingen i 8 dele og læg dem i en bradepande. Drys salt og peber over og hæld appelsinsaft og rom i bradebanden. Flæk vaniljestangen og skær den over en gang. Fordel vaniljestængerne rundt om i bradepanden.

Skær bunden af rødløgene, så de får en "ståflade" og pil dem. Stil løgene i et ovnfast fad. Fordel flydende fedtstof og salt på løgene. Stil løgene på en bageplade under kyllingen i ovnen. De er færdige samtidig med kyllingen, men læg gerne et stykke alufolie over løgene efter halvdelen tiden, så de ikke bliver for mørke. Steg kylling og løg midt i ovnen. Drys basilikum over kyllingen ved serveringen.

Retten passer sig selv i ovnen, kog imens risene.

Tip

Kyllingen kan serveres direkte fra bradepanden, hvis det er til buffet.

Stegetid

Ca. 50 min. ved 200° - varmluftsovn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,5 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 29 %
Print

Vin match

Muscat Alsace, Frankrig

Til denne spændende ret vil en tør hvidvin på druen muscat fungere perfekt. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling