Kyllingebryst med appelsin og auberginedip

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Prøv den lækre opskrift på kyllingebryst med appelsin og auberginedip. Kan både spises til frokost eller aftensmad og smager himmelsk!

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 kyllingefileter
  • 1½ spsk fintrevet frisk ingefær
  • ¾ dl friskpresset appelsinsaft
  • ½ spsk honning
  • friskkværnet peber
  • 1 aubergine

Ris med appelsin

  • 240 g basmatiris (ca. 3 dl)
  • ¾ tsk groft salt
  • 50 g smør
  • 4 spsk friskpresset appelsinsaft
  • ½ spsk olivenolie
  • ½ spsk smør
  • 1½ tsk groft salt

Auberginedip

  • 4 arabiske fladbrød
  • 1 agurk uden kerner - i stave

Pynt

  • blade af bredbladet persille
  • appelsin i både

Sådan gør du

Sådan gør du

Bank kyllingefileterne let med håndroden. Rør ingefær, appelsinsaft, honning og peber sammen til en marinade. Kom kylling og marinade i en frysepose, og lad kødet marinere i ca. 1 time.

Prik auberginen overalt med en gaffel og bag den midt i ovnen.

Ris med appelsin

Kog risene med salt efter anvisningen på emballagen. Lad dem trække ca. 10 min. under låg. Rør smør og appelsinsaft i i risene og hold dem varme.

Tag kyllingekødet op af marinaden og tør det i et stykke køkkenrulle. Varm olien i en pande og tilsæt smørret. Lad det blive gyldent, og brun kyllingefileterne ved kraftig varme ca. 1 min. på hver side. Steg derefter kødet ved svag varme ca. 6 min. Drys med salt og hold kødet varmt.

Auberginedip

Flæk den bagte aubergine og skrab kødet ud i en skål. Blend kødet med en stavblender og tilsæt kvark, tahin, hvidløg, spidskommen, citronsaft og salt. Smag til.

Ved serveringen

Skær de stegte kyllingefileter i skrå skiver, og server dem med basmatiris, auberginedip, lune fladbrød og agurkestave.

Bagetid for aubergine

Ca. 1 time ved 200° - traditionel ovn.

Bagetid for brød

Ca. 15 sek. ved 250° - traditionel ovn.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11790 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,9 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 23 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Viognier Mendoza, Argentina

En god vin til denne ret vil være en frugtfuld hvidvin på druen viognier Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling