Kyllingebryst med appelsin og auberginedip

Bedømmelse

(3 vurderinger)

60+ min

Prøv den lækre opskrift på kyllingebryst med appelsin og auberginedip. Kan både spises til frokost eller aftensmad og smager himmelsk!

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 kyllingefileter
  • 1½ spsk fintrevet frisk ingefær
  • ¾ dl friskpresset appelsinsaft
  • ½ spsk honning
  • friskkværnet peber
  • 1 aubergine

Ris med appelsin

  • 240 g basmatiris (ca. 3 dl)
  • ¾ tsk groft salt
  • 50 g smør
  • 4 spsk friskpresset appelsinsaft
  • ½ spsk olivenolie
  • ½ spsk smør
  • 1½ tsk groft salt

Auberginedip

  • 4 arabiske fladbrød
  • 1 agurk uden kerner - i stave

Pynt

  • blade af bredbladet persille
  • appelsiner i både

Sådan gør du

Sådan gør du

Bank kyllingefileterne let med håndroden. Rør ingefær, appelsinsaft, honning og peber sammen til en marinade. Kom kylling og marinade i en frysepose, og lad kødet marinere i ca. 1 time.

Prik auberginen overalt med en gaffel og bag den midt i ovnen.

Ris med appelsin

Kog risene med salt efter anvisningen på emballagen. Lad dem trække ca. 10 min. under låg. Rør smør og appelsinsaft i i risene og hold dem varme.

Tag kyllingekødet op af marinaden og tør det i et stykke køkkenrulle. Varm olien i en pande og tilsæt smørret. Lad det blive gyldent, og brun kyllingefileterne ved kraftig varme ca. 1 min. på hver side. Steg derefter kødet ved svag varme ca. 6 min. Drys med salt og hold kødet varmt.

Auberginedip

Flæk den bagte aubergine og skrab kødet ud i en skål. Blend kødet med en stavblender og tilsæt yoghurt, tahin, hvidløg, spidskommen, citronsaft og salt. Smag til.

Ved serveringen

Skær de stegte kyllingefileter i skrå skiver, og server dem med basmatiris, auberginedip, lune fladbrød og agurkestave.

Bagetid for aubergine

Ca. 1 time ved 200°.

Bagetid for brød

Ca. 15 sek. ved 250°.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,3 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 23 %

Print

Kilde:

Vin match

Viognier Mendoza, Argentina

En god vin til denne ret vil være en frugtfuld hvidvin på druen viognier Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling