Kyllingekarbonader med rodfrugtsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(16 vurderinger)

30 min

Lækre karbonader med kylling og dertil årstidens grøntsager i en lækker flødesauce.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 kg skrællede, melede kartofler
  • 1 liter vand
  • 1 dl fintklippet karse
  • 1 tsk groft salt

Kyllingekarbonader

  • 400 g hakket kyllingekød (ca. 5% fedt)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk rapsolie

Pynt

  • karse

Tilbehør

  • wasabi

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom kartoflerne i kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Mos dem groft sammen med karse og salt.

Kyllingekarbonader

Form imens kødet til 4 karbonader og drys dem med salt og peber. Lad fedtstoffet blive varmt i en pande. Brun karbonaderne ca. 1 min på hver side og steg dem derefter ved jævn varme i ca. 6 min. - vend dem af og til. Tag de stegte karbonader op og hold dem varme.

Bring vand i kog i en gryde. Tilsæt grøntsagerne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 2 min. Hæld vandet fra og tilsæt fløde, wasabi og salt. Bring saucen i kog, under omrøring, og smag til.

Server rodfrugtsaucen sammen med karbonader og karsekartofler - og med ekstra wasabi, til dem der vil have det rigtig stærkt.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,8 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 24 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: