Kyllingeragout

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

60+ min

Lækker opskrift på kyllingeragout med en dejlig smag af estragon. Glæd dig til at sætte tænderne i den velsmagende kylling akkompagneret af grønne bønner og gulerødder.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Ingredienser

Antal portioner

  • 1800 g frisk kylling (1-2 stk.)
  • 25 g smør
  • 6 dl vand
  • 1½ tsk tørret estragon
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 bananskalotteløg i halve
  • 8 gulerødder i 2 cm skrå stykker

Tilbehør

  • 360 g flutes eller
  • 1½ kg kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Klip vingespidserne og rygraden af kyllingen. Del den derefter i ca. 10 stykker og tag skindet af. Rens, skyl og tør kødet. Smelt smørret i en stegegryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødstykkerne i ca. 3 min. Tilsæt vand, estragon, salt og peber. Kog kyllingen ved svag varme og under låg i ca. 45 min. Tilsæt løg og gulerødder og kog retten ved svag varme og under låg i yderligere ca. 2 min.

Vend fløden i sammen med bønnerne. Bring retten i kog og kog den ved svag varme og under omrøring ca. 6 min. Tag gryden af varmen og drys saucejævner i under omrøring. Kog yderligere ca. 1 min. eller til bønner og gulerødder er møre. Smag kyllingeragouten til og server den, evt. i gryden.

Tips

I stedet for kylling kan man anvende 1 flået, ung kanin (ca. 1¾ kg). Del kaninen i ca. 12 stykker. I stedet for 10 aflange chalotteløg i halve kan man anvende ca. 20 små, hele.

Bag evt. selv flutes - se link.

Sådan parterer du kylling

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 13320 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,7 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 34 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Corvina, rondinella Bardolino, Italien

Til denne ret vil en let rødvin fungere bedst. Prøv en bardolino fra Norditalien Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling

Andre gode forslag