Kyllingeragout

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

60+ min

Lækker opskrift på kyllingeragout med en dejlig smag af estragon. Glæd dig til at sætte tænderne i den velsmagende kylling akkompagneret af grønne bønner og gulerødder.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1800 g frisk kylling (1-2 stk.)
  • 25 g smør
  • 6 dl vand
  • 1½ tsk tørret estragon
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 bananskalotteløg i halve
  • 8 gulerødder i 2 cm skrå stykker

Tilbehør

  • 360 g flutes eller
  • 1½ kg kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Klip vingespidserne og rygraden af kyllingen. Del den derefter i ca. 10 stykker og tag skindet af. Rens, skyl og tør kødet. Smelt smørret i en stegegryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødstykkerne i ca. 3 min. Tilsæt vand, estragon, salt og peber. Kog kyllingen ved svag varme og under låg i ca. 45 min. Tilsæt løg og gulerødder og kog retten ved svag varme og under låg i yderligere ca. 2 min.

Vend fløden i sammen med bønnerne. Bring retten i kog og kog den ved svag varme og under omrøring ca. 6 min. Tag gryden af varmen og drys saucejævner i under omrøring. Kog yderligere ca. 1 min. eller til bønner og gulerødder er møre. Smag kyllingeragouten til og server den, evt. i gryden.

Tips

I stedet for kylling kan man anvende 1 flået, ung kanin (ca. 1¾ kg). Del kaninen i ca. 12 stykker. I stedet for 10 aflange chalotteløg i halve kan man anvende ca. 20 små, hele.

Bag evt. selv flutes - se link.

Sådan parterer du kylling

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13320 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,7 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 34 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Corvina, rondinella Bardolino, Italien

Til denne ret vil en let rødvin fungere bedst. Prøv en bardolino fra Norditalien Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling