Kyssekræmmerhuse

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(18 vurderinger)

60+ min

Fine dessertkræmmerhuse er sjove at lave og lækre at spise med flødeskum og chokolade.

Ingredienser

2 kager pr. person

Opskriften gælder for 10 personer

Kyssekræmmerhuse

  • 75 g blødt smør
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 1 æg
  • 75 g hvedemel (ca. 1¼ dl)
  • 1 spsk kakao

Fyld

Sådan gør du

Sådan gør du

Kræmmerhuse

Rør smør og sukker sammen. Tilsæt ægget og pisk godt. Vend forsigtig mel og kakao i. Smør dejen tyndt ud i runde kager på en plade med bagepapir. Lav 4 ad gangen (ca. 12 cm i diameter). Bag kagerne midt i ovnen. Tag dem ud én ad gangen. Form dem til kræmmerhuse - stil dem med spidsen ned i små snapseglas eller flaskehalse, indtil de er afkølede. Bag resten af kagerne.

Ved serveringen

Fyld kyssekræmmerhusene med flødeskum og pynt med chokolade. Stil dem i glas eller i en skål fyldt med sukker så de ikke vælter. Server straks.

Tip

Kræmmerhusene kan holde sig sprøde i en kagedåse i ca. 5 dage.

Bagetid

4-5 min. ved 200° - traditionel ovn.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 13740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,5 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 74 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Ugni blanc Cognac, Frankrig

Til disse lækkerbiskener vil en hvid peneau de charentes (cognac-likør) være rigtig lækker Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade