Kyssekræmmerhuse

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(18 vurderinger)

60+ min

Fine dessertkræmmerhuse er sjove at lave og lækre at spise med flødeskum og chokolade.

Ingredienser

2 kager pr. person

Opskriften gælder for 10 personer

Kyssekræmmerhuse

  • 75 g blødt smør
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 1 æg
  • 75 g hvedemel (ca. 1¼ dl)
  • 1 spsk kakao

Fyld

Sådan gør du

Sådan gør du

Kræmmerhuse

Rør smør og sukker sammen. Tilsæt ægget og pisk godt. Vend forsigtig mel og kakao i. Smør dejen tyndt ud i runde kager på en plade med bagepapir. Lav 4 ad gangen (ca. 12 cm i diameter). Bag kagerne midt i ovnen. Tag dem ud én ad gangen. Form dem til kræmmerhuse - stil dem med spidsen ned i små snapseglas eller flaskehalse, indtil de er afkølede. Bag resten af kagerne.

Ved serveringen

Fyld kyssekræmmerhusene med flødeskum og pynt med chokolade. Stil dem i glas eller i en skål fyldt med sukker så de ikke vælter. Server straks.

Tip

Kræmmerhusene kan holde sig sprøde i en kagedåse i ca. 5 dage.

Bagetid

4-5 min. ved 200° - traditionel ovn.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,5 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 74 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Ugni blanc Cognac, Frankrig

Til disse lækkerbiskener vil en hvid peneau de charentes (cognac-likør) være rigtig lækker Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade