Lakrids-peberfrugtis

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Is og peberfrugt - lyder det som et forkert mix? - prøv det!!

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 spsk akaciehonning

Sådan gør du

Sådan gør du

Flæk og rens peberfrugten. Læg den på en plade med alufolie, med skindsiden opad. Grill peberfrugten øverst i ovnen. Tag peberfrugten ud og kom den i en frysepose. Lad peberfrugten hvile i ca. 10 min. Træk skindet af og mos peberfrugten, fx med en gaffel. Kog under omrøring pebermos og akaciehonning ind ved kraftig varme og uden låg i ca. 8 min., eller til der er ca. 2 spsk tilbage. Køl pebermosen af i køleskabet.

Kom den engelske lakrids i en frysepose. Knus lakridsen fint med fx en kagerulle eller i en morter. Bland yoghurt og akaciehonning i en skål. Pisk fløde, sukker og 1 tsk lakrids til skum. Vend forsigtigt flødeskummet i yoghurtblandingen. Vend pebermos og 1 tsk lakrids i blandingen og kom den i en metalform (ca. 1 liter). Dæk formen med alufolie og frys blandingen til is, mindst 12 timer.

Ved servering

Stil isen i køleskabet i ca. 45 min. Kugl isen op og server den straks med en sprød kage til.

Tip

Lakrids-peberfrugtisen kan fryses i ismaskine ca. 15 min. til den har en soft-iceagtig konsistens, hvorefter den kommes i formen. Isen fryses færdig i fryseren.

Grill

Ca. 15 min.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,4 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 68 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: