Lakrids-peberfrugtis

Bedømmelse

(4 vurderinger)

60+ min

Is og peberfrugt - lyder det som et forkert mix? - prøv det!!

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 spsk akaciehonning

Sådan gør du

Sådan gør du

Flæk og rens peberfrugten. Læg den på en plade med alufolie, med skindsiden opad. Grill peberfrugten øverst i ovnen. Tag peberfrugten ud og kom den i en frysepose. Lad peberfrugten hvile i ca. 10 min. Træk skindet af og mos peberfrugten, fx med en gaffel. Kog under omrøring pebermos og akaciehonning ind ved kraftig varme og uden låg i ca. 8 min., eller til der er ca. 2 spsk tilbage. Køl pebermosen af i køleskabet.

Kom den engelske lakrids i en frysepose. Knus lakridsen fint med fx en kagerulle eller i en morter. Bland yoghurt og akaciehonning i en skål. Pisk fløde, sukker og 1 tsk lakrids til skum. Vend forsigtigt flødeskummet i yoghurtblandingen. Vend pebermos og 1 tsk lakrids i blandingen og kom den i en metalform (ca. 1 liter). Dæk formen med alufolie og frys blandingen til is, mindst 12 timer.

Ved servering

Stil isen i køleskabet i ca. 45 min. Kugl isen op og server den straks med en sprød kage til.

Tip

Lakrids-peberfrugtisen kan fryses i ismaskine ca. 15 min. til den har en soft-iceagtig konsistens, hvorefter den kommes i formen. Isen fryses færdig i fryseren.

Grill

Ca. 15 min.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,4 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 68 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde: