Laks i tomatsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

45 min

Laks i tomatsauce er en fedtfattig opskrift på en fiskeret med masser af smag. Prøv den lækre laks i tomatsauce sammen med spaghetti og dampet porre.

Ingredienser

Antal portioner

Tilbehør

  • 300 g tørret pasta, fx spaghetti
  • 600 g dampede porrer
  • 120 g grovbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens og tør laksefiletstykket. Skær det i små tern (ca. 1 x 1 cm). Kom tomatstrimlerne i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad tomaterne trække ca. 2 min. og hæld dem til afdrypning i en sigte. Kom pastasauce, tomatstrimler, tomatpesto og det knuste hvidløg i en tykbundet gryde. Bring saucen i kog under omrøring. Vend laksen i saucen, læg låg på gryden og tag den af varmen. Lad laks og tomatsauce stå ca. 3 min., til fisken er fast. Smag til.

Server laks i tomatsauce, kogt spaghetti og dampede porrer i hver sin varme skål.

Tip

Hvis man anvender soltørrede tomater i olielage, er det ikke nødvendigt at udbløde tomaterne i kogende vand.

Mad til i morgen

Er der laks i tomatsauce tilovers, så brug den evt. i en nem lasagne. Læg saucen i et ovnfast fad - lagvis med lasagneplader og dampet spinat, presset fri for væde. Bag retten i ovnen, til lasagnepladerne er møre.

Sådan koger du pasta

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,8 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 25 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: