Laks med peberfrugt og bearnaise

Bedømmelse

(10 vurderinger)

30 min

Ovnbagt laks med farverige stegte peberfrugter. Det er fastfood!

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 laksefileter (ca. 500 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 peberfrugter i forskellige farver (ca. 475 g)
  • 10 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Fordel laksefileterne i et lille ovnfast fad og krydr med salt og peber. Bag laksen midt i ovnen.

Skyl og rens peberfrugterne og skær dem i tynde strimler. Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits peberfrugterne i ca. 1 min. Tilsæt salt og peber og steg videre ved jævn varme i ca. 5 min.

Bring saucen i kog i en tykbundet gryde ved jævn varme og under omrøring.

Ved serveringen

Anret peberfrugterne på et fad og læg laksen herpå. Server straks sammen med sauce og kartofler.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,2 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 45 %

Kilde: