Laks på salat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

45 min

Salaten er frisk og dejlig - og den varme laks passer perfekt til det grønne og syrlige.

Ingredienser

Antal portioner

  • 150 g broccoli i små buketter og stokken i tynde skiver
  • ½ liter vand
  • 2 dl friske eller optøede frosne fine ærter
  • ¾ liter feldsalat i buketter
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 8 skiver fersk laksefilet - uden skind, tyndtskåret
  • 30 g smør
  • 4 spsk rasp
  • 1 dl hakket frisk kruspersille
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 100 g ristet landbrød
  • 4 halve limefrugter

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom broccolien i en gryde med kogende vand. Lad broccolien blive i gryden i ca. 1 min. - uden låg. Hæld den i en sigte og brus over med koldt vand. Anret broccoli, ærter og feldsalat på tallerkener og drys med salt og peber.

Læg lakseskiverne på en bageplade med alufolie. Bland fedtstoffet med med rasp, persille, hvidløg og salt. Fordel raspblandingen på laksen og grill eller bag den midt i ovnen. Løft forsigtigt fisken over på tallerkenerne og spis med det samme.

Grill

Ca. 4 min. eller

Bagetid

Ca. 5 min. ved 225°.

Hvordan koger man broccoli

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 39 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: