Laksekarbonader med dildsauce

Bedømmelse

(0 vurderinger)

1 timer

Laksekarbonaderne er lækre på buffeten og smager dejligt sammen med dildsauce og mandelbrød

Ingredienser

24 personer

Opskriften gælder for 24 personer

Laksekarbonader

  • 2 kg laksefilet uden skind
  • 3 spsk fintrevet skalotteløg
  • 2 æg
  • 1 dl grofthakket dild
  • 1 spsk groft salt
  • friskkværnet peber

Dildsauce

Pynt:

  • dildkviste

Tilbehør:

  • brød, fx mandelbrød - se opskrift

Sådan gør du

Sådan gør du

Laksekarbonader

Hak laksefileten groft med en kniv og rør laksekødet sammen med løg, æg, dild, salt og peber. Form 48 små laksekarbonader og stil dem tildækket i køleskabet.

Dildsauce

Pisk fløden let stiv. Rør fraiche med ravigottesauce, dild, salt og peber. Vend forsigtigt fløden i og smag til. Stil saucen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Rør dildsaucen op inden serveringen.

Brun laksekarbonaderne i gyldent smør i en pande, ca. ½ min. på hver side. Fordel dem på 2 plader med bagepapir og hæld stegesmørret over. Steg karbonaderne færdige midt i ovnen, ad 2 gange.

Ved serveringen

Anret karbonaderne på lune fade og server saucen i skåle ved siden af.

Stegetid

Ca. 5 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 55801 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 66,3 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 44 %

Print

Kilde: