Lam i filodej

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

45 min

Små pakker med lammekød og mynte serveret med en sød couscoussalat.

Ingredienser

Antal portioner

  • 5 spsk couscousgryn
  • 5 spsk kogende vand

Marinade

  • 2 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • ¼ tsk groft salt
  • 1 tsk honning
  • 2 spsk olivenolie

Salat

  • 3 søde skrællede appelsiner skåret i tynde skiver
  • 10 friske dadler i kvarte
  • Kerner af ½ granatæble
  • 75 g smuttede, grofthakkkede mandler
  • 50 g smør
  • 75 g zittauerløg i tern
  • 500 g hakket lammekød
  • 1 spsk finthakket mynte
  • 4 spsk friskhakket kruspersille
  • ¼ tsk stødt kanel
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 plader optøet filodej
  • 25 g smør - smeltet

Pynt

  • friske mynteblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom couscous i en skål. Hæld kogende vand over og lad det række i ca. 5 min. Fordel couscousgrynene på et serveringsfad.

Marinade

Pisk appelsin-, citronsaft, salt og honning sammen. Pisk olien i lidt efter lidt.

Salat

Anret appelsinskiver, dadler og granatæblekerner på de afkølede couscousgryn og hæld marinaden over. Lad salaten trække tildækket indtil servering.

Rist mandlerne i en tør sauterpande ved jævn varme og under omrøring i ca. 12 min. eller til de er gyldne. Tag mandlerne af panden. Lad smørret blive gyldent i sauterpanden og svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt kød, krydderurter og krydderier og svits ca. 4 min. eller til kødet har skiftet farve. Kog retten ved jævn varme og under låg i ca. 10 min. Smag fyldet til og tilsæt mandlerne.

Tag en plade filodej og pensl den med smør. Fold pladen sammen. Del pladen med en kniv og fordel ca. 6 spsk fyld på hver plade - hold kanterne fri. Fold filodejspakkerne således: Fold kanterne ind, først de 2 lange sider og derefter enderne. Fold dejen sammen 2 gange til en lille pakke. Læg pakken på lukningen på en plade med bagepapir og fortsæt med de resterende 7 pakker. Bag pakkerne midt i ovnen - til de er gyldne og sprøde.

Bagetid

Ca: 20 min. ved 200°.

Sådan får du kernerne ud af granatæblet

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15960 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,7 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 37 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: