Lam i hvidkål

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

45 min

Lam i hvidkål er en velsmagende nordisk inspireret opskrift. Lammesmåkødet passer perfekt sammen med den kogte hvidkål og får masser af smag fra ingefær og karry.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • ½ tsk ostindisk karry
  • 400 g lammesmåkød i tern (ca. 2 cm)
  • 2½ dl grøntsagsbouillon
  • ½ tsk stødt ingefær
  • 800 g hvidkål i mindre stykker (ca. 2x2 cm)
  • 1½ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • 3 spsk lys saucejævner
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en tykbundet stegegryde. Tilsæt karry og lad det bruse af. Del lammekødet i 2 portioner, og brun hver portion for sig. Kom alt lammekødet tilbage i stegegryden og tilsæt grønsagsbouillon og ingefær. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Tilsæt hvidkålen og kog den med i ca. 5 min. Kålen skal være mør, men stadig sprød. Tilsæt fløden og bring retten i kog. Lad retten koge i ca. 1 min. Tag gryden af varmen og drys saucejævner i under omrøring. Kog yderligere ca. 1 min. Smag til med salt og peber.

Tip

I stedet for lammesmåkød kan anvendes skinkesmåkød.

Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål. Der findes flere metoder, men denne kan bruges i mange af vores opskrifter.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9020 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,5 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 40 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag