Lam i hvidkål

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

45 min

Lam i hvidkål er en velsmagende nordisk inspireret opskrift. Lammesmåkødet passer perfekt sammen med den kogte hvidkål og får masser af smag fra ingefær og karry.

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • ½ tsk ostindisk karry
  • 400 g lammesmåkød i tern (ca. 2 cm)
  • 2½ dl grøntsagsbouillon
  • ½ tsk stødt ingefær
  • 800 g hvidkål i mindre stykker (ca. 2x2 cm)
  • 1½ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% Madlavningsfløde 8%
  • 3 spsk lys saucejævner
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en tykbundet stegegryde. Tilsæt karry og lad det bruse af. Del lammekødet i 2 portioner, og brun hver portion for sig. Kom alt lammekødet tilbage i stegegryden og tilsæt grønsagsbouillon og ingefær. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Tilsæt hvidkålen og kog den med i ca. 5 min. Kålen skal være mør, men stadig sprød. Tilsæt fløden og bring retten i kog. Lad retten koge i ca. 1 min. Tag gryden af varmen og drys saucejævner i under omrøring. Kog yderligere ca. 1 min. Smag til med salt og peber.

Tip

I stedet for lammesmåkød kan anvendes skinkesmåkød.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9020 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,5 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 40 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: