Lammebov med kommen og 2 slags asparges

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Smagfuld kødret - til både hverdag og fest.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Kommenskrydret lammebov

  • 1½ tsk kommen
  • 50 g blødt smør
  • ¼ tsk groft salt
  • 1 lammebov med ben (ca. 2½ kg)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 stegepose (str. meget stor)

Asparges

  • 275 g hvide asparges
  • 275 g grønne asparges
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 225 g champignoner i meget tynde skiver

Pynt

  • hakket frisk kruspersille

Tilbehør

  • 240 g landbrød eller 1 kg pillede, kogte aspargeskartofler

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Lammebov

Rist kommen i en tør pande ved kraftig varme i ca. 2 min. og derefter ved jævn varme i ca. 3 min. Knus kommenfrøene - evt. i en morter og tag ½ tsk fra til drys. Bland resten i smørret sammen med salt. Skær de grove sener af lammeboven og fordel kommensmørret på begge sider af kødet. Drys med salt og peber og læg lammeboven i stegeposen. Luk og prik et lille hul i posen. Læg boven i ovnens bradepande og steg kødet midt i ovnen. Hæld stegeskyen fra lammeboven og skum fedtet af. Si skyen over i en lille gryde, bring skyen i kog og smag til. Hold kødet varmt.

Asparges

Skræl forsigtigt de hvide asparges fra hoved mod rod og knæk de nederste hårde stykker af. Knæk de nederste seje stykker af de grønne asparges. Kom de hvide asparges i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Tilsæt de grønne asparges og kog ved svag varme og uden låg i yderligere ca. 2 min.

Ved serveringen

Skær lammekødet i store stykker og anret dem på et fad sammen med de varme asparges og de rå champignoner. Hæld den varme sky over anretningen, drys med kommen og server straks.

Stegetid:

Ca. 3 timer ved 150°.

Sådan klargør du asparges

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 17740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,9 g
  • Protein: 40 %
  • Kulhydrat: 15 %
  • Fedt: 45 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag