Lammefrikadeller med kardemommekrydret bulgur og citronsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Mærk de sydlandske himmelstrøg i denne marokkansk inspirerede lammeret, serveret med bulgur og citronsauce.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Lammefrikadeller

  • 300 g hakket lammekød
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 50 g finthakkede soltørrede abrikoser
  • 3 spsk hvedemel
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk rapsolie

Kardemommekrydret bulgur

  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • 350 g grov bulgur (ca. 3½ dl)
  • 2 røde peberfrugter i små tern (ca. 300 g)
  • 3 finthakkede bananskalotteløg (ca. 150 g)
  • 2 store finthakkede fed hvidløg
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 1½ tsk groft salt
  • 1½ tsk stødt kardemomme
  • 250 g broccoli i små bukketter
  • ½ liter Karolines Køkken® Mild Citronsauce
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt

Pynt

  • bredbladet persille eller koriander

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Lammefrikadeller

Rør kødet med salt og peber i ca. 1 min. Tilsæt æg og de øvrige ingredienser bortset fra olien og rør farsen godt. Stil den tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Lad olien blive varm i en pande, ved kraftig varme. Form med en ske farsen til 16 frikadeller og steg dem ved jævn til kraftig varme i ca. 16 min. - vend af og til.

Kardemommekrydret bulgur

Bring imens bouillon i kog i en stor tykbundet gryde. Tilsæt bulgur og de øvrige ingredienser bortset fra broccoli. Kog bulguren ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen tilsæt broccoli og lad bulguren trække, stadig under låg, i ca. 10 min. Smag til.

Kom samtidig sauce, citronsaft og salt i en lille tykbundet gryde. Bring saucen i kog under omrøring. Server frikadeller og krydret bulgur sammen med citronsaucen.

Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 49,2 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 25 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag