Lammefrikadeller med kardemommekrydret bulgur og citronsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Mærk de sydlandske himmelstrøg i denne marokkansk inspirerede lammeret, serveret med bulgur og citronsauce.

Ingredienser

Antal portioner

Lammefrikadeller

  • 300 g hakket lammekød
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 50 g finthakkede soltørrede abrikoser
  • 3 spsk hvedemel
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk rapsolie

Kardemommekrydret bulgur

  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • 350 g grov bulgur (ca. 3½ dl)
  • 2 røde peberfrugter i små tern (ca. 300 g)
  • 3 finthakkede bananskalotteløg (ca. 150 g)
  • 2 store finthakkede fed hvidløg
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 1½ tsk groft salt
  • 1½ tsk stødt kardemomme
  • 250 g broccoli i små bukketter
  • ½ liter Karolines Køkken® Mild Citronsauce
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt

Pynt

  • bredbladet persille eller koriander

Sådan gør du

Sådan gør du

Lammefrikadeller

Rør kødet med salt og peber i ca. 1 min. Tilsæt æg og de øvrige ingredienser bortset fra olien og rør farsen godt. Stil den tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Lad olien blive varm i en pande, ved kraftig varme. Form med en ske farsen til 16 frikadeller og steg dem ved jævn til kraftig varme i ca. 16 min. - vend af og til.

Kardemommekrydret bulgur

Bring imens bouillon i kog i en stor tykbundet gryde. Tilsæt bulgur og de øvrige ingredienser bortset fra broccoli. Kog bulguren ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen tilsæt broccoli og lad bulguren trække, stadig under låg, i ca. 10 min. Smag til.

Kom samtidig sauce, citronsaft og salt i en lille tykbundet gryde. Bring saucen i kog under omrøring. Server frikadeller og krydret bulgur sammen med citronsaucen.

Sådan snitter du løg

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 49,2 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 25 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: