Lammegryde med dadler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(12 vurderinger)

Lækker lammegryde med dadler, kanel og ingefær - toppet med smørristede mandler og persille.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 800 g lammekød i tern (ca. 2 x 2 cm)
  • 1 spsk olivenolie
  • 50 g smør
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 100 g)
  • 3 små finthakkede fed hvidløg
  • 2 tsk stødt kanel
  • 2 tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 250 g dadler uden sten
  • 1 dåse afdryppede kikærter i saltlage (ca. 400 g)
  • 25 g smør
  • 30 g mandler - smuttede

Couscous

  • 240 g couscousgryn (ca. 3 dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 3½ dl vand
  • 25 g smør

Pynt

  • grofthakket bredbladet persille

Tilbehør

  • 300 g blandet grøn salat
  • limefrugt i både

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom mel, salt og peber i en skål - og vend kødet rundt heri. Hæld kødet i en sigte og ryst det overskydende mel af. Lad olien blive varm i en sauterpande og brun kødet ved kraftig varme i ca. 5 min. - og tag det op.

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og steg løg og hvidløg i ca. 3 min. Tilsæt kanel, gurkemeje, ingefær og kød og steg det ved jævn varme i ca. 2 min. Tilsæt bouillon, dadler og kikærter. Læg låg på og steg lammegryden færdig i ovnen - til kødet er mørt.

Lad smørret blive gyldent i en pande og steg mandlerne ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min. - til de er gyldne.

Kom imens couscousgryn og salt i en skål og hæld det kogende vand over. Lad grynene stå i ca. 10 min. Tilsæt smør og rør rundt med en gaffel til det er smeltet. Smag lammegryden til, drys med mandler og bredbladet persille. Server straks med couscous, blandet salat og limebåde.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Sådan snitter du løg

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 17250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 65,8 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 31 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag