
Lammekød med grape
1 timer
En skøn krydret gryderet med grønne bønner, rosiner og salatost. Server med ris eller bulgur.
Ingredienser
- 2 røde grapefrugter
- 3 rødløg i både
- 350 g friske haricots verts
- 800 g afpudset lammeculotte
- 1 spsk olivenolie
- 2 små knuste fed hvidløg
- 1 tsk stødt spidskommen
- 60 g rosiner (ca. 1 dl)
- 1 dl hønsebouillon eller lammebouillon
- 1½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 1 tsk sukker
- evt. lidt lys saucejævner
Pynt
-
100 g Karolines Køkken® Klassisk Salatost i tern
- ½ dl hakket frisk kruspersille
Tilbehør
- kog 320 g løse ris, parboiled eller bulgur (ca. 4 dl)
Sådan gør du
Sådan gør du
Skær skal og hinder af grapefrugterne - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs grapebådenes hinder så bådene løsnes, uden at hinderne følger med - gem saften. Kom løgbåde og bønner i kogende letsaltet vand og kog grøntsagerne uden låg i ca. 2 min. Hæld dem til afdrypning i en sigte. Skær lammekødet i tern. Lad olien blive varm i en sauterpande eller stegegryde. Brun kødet i mindre portioner - det skal være godt brunt - det giver smag. Tag kødet op og sauter grøntsagerne sammen med hvidløg, spidskommen og rosiner i ca. 2 min. Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt grapesaft og bouillon. Skru ned og lad det koge ved svag varme i ca. 4 min. - stadig uden låg. Smag til med salt, peber og sukker. Hvis saucen er for tynd kan den jævnes med lidt lys saucejævner. Vend grapebåde i retten lige inden serveringen. Mos osten groft, fx med en gaffel. Drys ost og persille på retten og server straks sammen med nykogte ris.
Hvordan koger man ris
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 13750 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 24 g
- Protein: 27 %
- Kulhydrat: 48 %
- Fedt: 25 %