Lammekølle og rødbedesauté

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

En dejlig gæsteret, hvor det meste kan gøres klar i god tid, så der er ro på!

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 udbenet lammekølle (ca. 1½ kg)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 dl vand

Kartoffelmostoppe

Rødbedesauté

  • 4 rødbeder
  • 1½ tsk hele spidskommen
  • 50 g smør
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 dl sky fra lammekøllen

Skysauce

  • sky fra kødet og evt. vand, 3½ dl i alt
  • ½ tsk groft salt
  • 25 g koldt smør i små tern
  • 2 tsk lys saucejævner
  • evt. kulør
  • 2 spsk hakkede friske krusemynteblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Bind evt. lammekøllen sammen med bomuldssnor eller hold den sammen med kødnåle. Læg køllen på ovnens rist i bradepanden og drys med salt og peber. Hæld vand i bradepanden og steg lammekøllen midt i ovnen. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 70°. Lad køllen hvile tildækket i ca. ½ time. Skru op for ovnen. Si skyen fra bradepanden - og fra lammekøllen når den har hvilet.

Kartoffelmostoppe

Kom kartoflerne i en gryde med kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. til de er godt møre. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Rør kartoffelstykker, fløde, ost og salt sammen til en grov mos. Smag kartoffelmosen til og fordel den i 16 toppe på en plade med bagepapir. Gratiner kartoffelmostoppene midt i ovnen til de er gyldne.

Rødbedesauté

Skræl imens rødbederne og riv dem groft. Knus de hele spidskommen - evt. i en morter. Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt rødbeder, spidskommen og salt. Svits rødbederne i ca. 4 min. Tilsæt 1 dl af den siede lammesky, varm rødbedesautéen igennem og smag til.

Skysauce

Bring resten af den siede sky og salt i kog i en lille gryde. Tag gryden af varmen og pisk smørret i lidt efter lidt. Pisk saucejævner i og kog skysaucen ved jævn varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.

Ved serveringen

Skær lammekøllen i skiver og læg dem i et fad. Anret rødbedesautéen sammen med kødet og drys den med krusemynte. Server kartoffelmostoppe og sauce ved siden af.

Tips

Kartoffelmostoppene kan stå tildækket i køleskabet ca. 4 timer inden gratinering. Brug en eventuel rest lammekølle til biksemad.

Stegning af lammekølle

Ca. 1 time og 50 min. ved 150°.

Gratinering af kartofler

Ca. 15 min. ved 250°.

Frysetips

Kartoffelmostoppe kan fryses - lunes uden optøning.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,1 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 43 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: