Lammelasagne

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

1 timer

En lasagne med spinat, karrysauce og lammekød - prøv det!

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g friske spinatblade

Kød

  • 2 hakkede zittauerløg (ca. 100 g)
  • 2 store knuste fed hvidløg
  • 400 g hakket lammekød
  • 1¼ tsk groft salt
  • ¼ tsk friskkværnet peber

Karrysauce

  • 8 tørrede, forkogte lasagneplader
  • ½ honningmelon i tern
  • 2 spsk akaciehonning
  • 1 spsk friskpresset appelsinsaft

Tilbehør

  • 240 g tyrkiske brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Spinat

Skær de groveste ribber af spinatbladene og skyl dem grundigt i flere hold koldt vand. Kom spinatbladene i en gryde med det vand, der hænger ved. Damp dem ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1 min. eller til spinatbladene er "faldet" sammen. Kom dem i en sigte og pres spinaten fri for væde.

Kød

Svits løg, hvidløg og lammekød i en tykbundet gryde ved kraftig varme ca. 2 min. til kødet smuldrer og skifter farve. Tilsæt salt og peber.

Karrysauce

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme uden at det bruner. Tilsæt karry og lad det bruse af. Svits heri æble og løg i ca. ½ min. Tilsæt hvid MælkeSauce og bring saucen i kog. Kog den ved svag varme i 2 min. og smag til med salt og peber.

Fordel karrysauce, lammekød, lasagneplader og spinat i et smurt, ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 27 cm) således: 1½ dl karrysauce og 1/3 spinat. Fordel herover ⅓ lammekød og halvdelen af lasagnepladerne. Fortsæt i nævnte rækkefølge - slut med karrysauce. Pres let så saucen dækker helt. Bag lasagnen på en plade med bagepapir midt i ovnen. Lad lasagnen trække tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.

Vend melon, honning og appelsinsaft sammen i en skål. Server melonen til lasagnen sammen med brød.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tip

I stedet for frisk spinat kan man anvende 500 g frossen, optøet helbladet spinat - pres væden af bladene.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 13270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,4 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 32 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: