Lammepaté med salat

Bedømmelse

(0 vurderinger)

60+ min

Prøv denne lækre lammepaté med salat. Opskriften er simpel lige til at sætte over.

Ingredienser

Antal portioner

Lammepaté

  • 2 skiver afskorpet franskbrød
  • 3 dl mælk
  • 500 g hakket magert lammekød
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 2 tsk hakkede friske basilikumblade
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Salat

Tilbehør

  • 360 g groft brød
  • 450 g fintstrimlet salat, fx iceberg og lolo rossa

Sådan gør du

Sådan gør du

Lammepaté

Kom franskbrød og mælk i en skål og lad det stå i ca. 5 min. Tilsæt lammekød og de øvrige ingredienser. Rør farsen godt sammen. Fordel den i en smurt franskbrødsform (ca. 1½ liter). Bag patéen midt i ovnen. Stil den tildækket i køleskabet til næste dag.

Salat

Skær osten i tynde skiver og bræk hver skive i brud. Anret tomatskiver, ost og oliven på et fad. Drys med peber. Pisk olie og hvidvinseddike sammen og fordel det over salaten.

Tip

Retten kan også tilberedes i mikrobølgeovn: Form farsen til et aflangt brød i et smurt fad (ca. 10 x 25 cm). Dæk det med plastfilm beregnet til mikrobølgeovn og bag ca. 15 min. ved halv effekt.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 200°.

Tips

Retten kan fryses efter bagning.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14051 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,4 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 43 %

Kilde: