Lammeryg med bønner

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Lækker lammeryg med bønnesalat - perfekt som weekendmad eller til gæster.

Ingredienser

Antal portioner

Dagen før

  • 75 g tørrede kikærter (ca. 1 dl)
  • 75 g tørrede røde kidneybønner
  • 6 dl vand
  • 1 kg dobbelt lammeryg
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 dl vand

Kikærter og kidneybønner, fortsat

  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt

Marinade

  • 2 spsk mørk balsamicoeddike
  • ½ tsk fint salt
  • friskkværnet peber
  • ½ dl rapsolie
  • 2 spsk vand
  • 400 g rensede grønne bønner
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt

Sauce

Tilbehør

  • 1 kg kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Dagen før

Skyl kikærter og kidneybønner og sæt dem i blød i koldt vand i ca. 1 døgn.

Rids fedtkanten på lammeryggen. Gnid stegen med salt og peber og læg den på en rist midt i ovnen. Hæld vandet i en lille bradepande og stil den på en plade under stegen. Steg lammeryggen i ca. ½ time. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 70°. Steg evt. lammeryggen færdig de sidste 10 min. Lad den hvile tildækket i ca. 25 min. Gem lammeskyen.

Kikærter og kidneybønner, fortsat

Hæld kikærter og kidneybønner til afdrypning i en sigte. Kom dem i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg ca. ½ time eller til de er møre. Hæld ærter og bønner til afdrypning i en sigte.

Marinade

Pisk eddike, salt og peber sammen. Pisk olien i lidt efter lidt. Pisk vandet i og vend de lune kikærter og kidneybønner sammen med marinaden. Lad dem trække i ca. ½ time.

Kom de grønne bønner i kogende vand tilsat salt og kog dem ved jævn varme og uden låg i ca. 6 min. Hæld dem til afdrypning i en sigte og overbrus med koldt vand.

Sauce

Bring lammesky og piskefløde i kog i en gryde. Tilsæt salt og peber. Drys saucejævner i under omrøring og lad saucen koge i ca. 1 min. Tilsæt evt. kulør og smag til.

Lad osten dryppe af. Læg kikærter og kidneybønner med marinade, grønne bønner og ost lagvis i et stort fad. Skær lammekødet fra benet og skær derefter kødet i skiver. Anret dem på et varmt fad og server straks.

Stegetid

Ca. 40 min. ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 47,5 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 51 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: