Lammesatay med krydret agurkesalat
60+ min

Lammesatay med krydret agurkesalat

Smagfulde lammespyd med spicy agurkesalat og frisk myntedip. Server gerne med couscous.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lammesatay med krydret agurkesalat

Smagfulde lammespyd med spicy agurkesalat og frisk myntedip. Server gerne med couscous.

Antal portioner
  • 14 bambusspyd - ca. 20 cm lange

Krydret agurkesalat

  • 3 agurker
  • 1½ spsk groft salt
  • 1 dl risvinseddike
  • 85 g rørsukker (ca. 1 dl)
  • 1 lille finthakket fed hvidløg
  • 1 tsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • ½ tsk Sambal oelek

Myntedip

  • 500 g lammemørbrader
  • ½ tsk rapsolie
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 225 g couscousgryn (ca. 2½ dl)

Fremgangsmåde:

Læg spyddene i koldt vand i ca. ½ time.

Krydret agurkesalat

Flæk agurkerne på langs og skær dem i tynde skrå skiver. Læg agurkeskiverne i en skål og drys med salt. Lad dem stå i ca. 15 min. Kom agurkerne i en sigte og skyl dem med koldt vand. Pres vandet af i sigten og læg agurkeskiverne i en skål. Kom imens eddike, sukker, hvidløg, ingefær og chili i en gryde. Bring lagen i kog under omrøring. Tilsæt sambal oelek og smag lagen til - den skal være stærk. Lad lagen køle af og hæld den over de afdryppede agurkeskiver. Stil agurkesalaten tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Myntedip

Vend kvark sammen med de øvrige ingredienser. Stil myntedip tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Smag til.

Flæk lammemørbradene og fordel dem på bambusspyddene. Lad olien blive varm i en pande eller grillpande. Steg lammesatay, ad flere omgange, ved kraftig varme i ca. 2 min. på hver side. Drys spyddene med salt og hold dem varme.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,1 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 15 %
Print